Aproape 80% dintre companiile româneşti utilizează reţelele sociale pentru promovare – E&Y

Cea mai mare parte a companiilor din România (78%) utilizează reţelele de socializare pentru a se promova, iar aproape jumătate postează zilnic mesaje pe aceste site-uri, relevă studiul 'EY - Social media şi mediul de afaceri românesc', publicat joi.
Economica.net - joi, 31 oct. 2013, 09:44
Aproape 80% dintre companiile româneşti utilizează reţelele sociale pentru promovare - E&Y

Cea mai utilizată reţea de socializare în scopul promovării companiei rămâne Facebook – cu 93% rată de utilizare, urmată de YouTube şi LinkedIn – cu câte 43%, şi Twitter (26%).

Potrivit cercetării, 78% dintre companiile româneşti utilizează reţelele sociale pentru promovare, iar mai mult de jumătate dintre acestea folosesc marketingul pe astfel de reţele de 1-3 ani.

Aproape jumătate (49%) dintre aceste companii au o frecvenţă zilnică a postărilor şi consideră că utilitatea reţelelor de socializare pentru companie va creşte în viitorul apropiat.

În plus, majoritatea repondenţilor alocă pentru marketing pe social media între 1-5 ore, în timp ce 30% alocă peste 10 ore în fiecare săptămână.

Scopurile cel mai des întâlnite în utilizarea reţelelor de socializare sunt: comunicarea de brand (87%) şi marketing/vânzări (85%).

Studiul ‘EY – Social media şi mediul de afaceri românesc’ a analizat răspunsuri din partea a 173 de reprezentanţi ai unor companii active în România în diverse industrii cu privire la modul în care abordează marketingul prin intermediul reţelelor de socializare şi impactul pe care acesta îl are, în prezent, în activitatea lor.

Chestionarul a fost aplicat în perioada 22 august – 10 octombrie 2013, iar 21% dintre companii au venituri de până 10 milioane euro, 39% între 10-50 milioane euro şi 40% peste 50 milioane euro.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 175.000 de angajaţi în 728 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 25,8 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa 190 de milioane de lei
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa ...
Cele trei companii Rețele Electrice anunță că au inițiat o licitație publică pe platforma SEAP, în valoare maximă cumulată de circa 190 de milioane de lei (fără TVA), pentru achiziția de......
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz are o nouă sucursală în Republica Moldova, Sucursala Chișinău de furnizare gaze naturale, și urmează să ia ...
Animawings concurează TAROM pe trei rute interne cu prețuri de la 25 de euro
Animawings concurează TAROM pe trei rute interne cu prețuri de la 25 de euro
AnimaWings, compania aeriană deținută integral de frații Cristian și Marius Pandel, proprietarii agenției de turism ...
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 1,37 miliarde de lei de la bănci – 16.05.2024, date BNR
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 1,37 miliarde de lei de la bănci – 16.05.2024, date BNR
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 1,375 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...