Aproape jumătate dintre angajații Formulei 1 sunt în șomaj temporar

Formula 1 şi-a trimis în şomaj temporar, până la finele lunii mai, aproape jumătate dintre angajaţi, în timp ce preşedintele Chase Carey şi membrii consiliului de conducere vor avea salariile reduse, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, a declarat marţi un purtător de cuvânt al F1 pentru Reuters, informează Agerpres.
Economica.net - mar, 07 apr. 2020, 14:51
Aproape jumătate dintre angajații Formulei 1 sunt în șomaj temporar

Conform sursei, majoritatea celor trimişi pe perioadă determinată acasă sunt dintre angajaţii care lucrau în timpul curselor din weekend-uri sau cei care nu aveau cum să lucreze de la distanţă.

Ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 avea în program un număr record de 22 de curse. Însă, în acest moment, opt Mari Premii au fost anulate (Australia, Monaco) sau amânate (Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania, Azerbaidjan). Sezonul ar urma să debuteze pe 14 iulie, la Montreal, cu Grand Prix-ul Canadei.

Aşa cum se ştie, marţi alte două noi echipe britanice de Formula 1, Williams şi Racing Point, după McLaren, au recurs la şomaj parţial şi scăderi salariale pentru conducătorii lor şi piloţi, cu scopul de a limita impactul economic generat de pandemia de coronavirus.

„Pot să confirm că anumiţi membri ai echipei au fost trimişi în şomaj parţial”, a indicat un purtător de cuvânt al Racing Point. „Piloţii noştri au acceptat o reducere a salariilor lor”.

„ROKiT Williams Racing trimite în şomaj parţial un anumit număr de angajaţi în cadrul măsurilor de reducere a costurilor”, a transmis echipa din Grove prin intermediul unui comunicat. „Acest lucru va dura până la finele lunii mai, în timp ce conducerea şi piloţii vor avea salariile reduse cu 20 la sută începând din 1 aprilie”, a precizat Williams.

„Aceste decizii nu au fost luate cu uşurinţă, dar obiectivul nostru este de a proteja locurile de muncă ale personalului nostru şi să facem în aşa fel încât să reluăm munca la capacitate maximă atunci când situaţia o va permite”, a explicat echipa Williams.

Joia trecută, o primă echipă britanică de Formula 1, McLaren, a anunţat măsuri similare.

În Marea Britanie, unde îşi au sediul întreg sau parţial şapte echipe (McLaren, Williams, Racing Point, Mercedes, Red Bull, Haas şi Renault), guvernul permite companiilor să-şi trimită angajaţii în şomaj parţial cu 80 la sută din salariu până la un plafon fixat la 2.500 de lire sterline pe lună (aproximativ 2.800 euro).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...