Aproape jumătate dintre angajații Formulei 1 sunt în șomaj temporar

Formula 1 şi-a trimis în şomaj temporar, până la finele lunii mai, aproape jumătate dintre angajaţi, în timp ce preşedintele Chase Carey şi membrii consiliului de conducere vor avea salariile reduse, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, a declarat marţi un purtător de cuvânt al F1 pentru Reuters, informează Agerpres.
Economica.net - mar, 07 apr. 2020, 14:51
Aproape jumătate dintre angajații Formulei 1 sunt în șomaj temporar

Conform sursei, majoritatea celor trimişi pe perioadă determinată acasă sunt dintre angajaţii care lucrau în timpul curselor din weekend-uri sau cei care nu aveau cum să lucreze de la distanţă.

Ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 avea în program un număr record de 22 de curse. Însă, în acest moment, opt Mari Premii au fost anulate (Australia, Monaco) sau amânate (Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania, Azerbaidjan). Sezonul ar urma să debuteze pe 14 iulie, la Montreal, cu Grand Prix-ul Canadei.

Aşa cum se ştie, marţi alte două noi echipe britanice de Formula 1, Williams şi Racing Point, după McLaren, au recurs la şomaj parţial şi scăderi salariale pentru conducătorii lor şi piloţi, cu scopul de a limita impactul economic generat de pandemia de coronavirus.

„Pot să confirm că anumiţi membri ai echipei au fost trimişi în şomaj parţial”, a indicat un purtător de cuvânt al Racing Point. „Piloţii noştri au acceptat o reducere a salariilor lor”.

„ROKiT Williams Racing trimite în şomaj parţial un anumit număr de angajaţi în cadrul măsurilor de reducere a costurilor”, a transmis echipa din Grove prin intermediul unui comunicat. „Acest lucru va dura până la finele lunii mai, în timp ce conducerea şi piloţii vor avea salariile reduse cu 20 la sută începând din 1 aprilie”, a precizat Williams.

„Aceste decizii nu au fost luate cu uşurinţă, dar obiectivul nostru este de a proteja locurile de muncă ale personalului nostru şi să facem în aşa fel încât să reluăm munca la capacitate maximă atunci când situaţia o va permite”, a explicat echipa Williams.

Joia trecută, o primă echipă britanică de Formula 1, McLaren, a anunţat măsuri similare.

În Marea Britanie, unde îşi au sediul întreg sau parţial şapte echipe (McLaren, Williams, Racing Point, Mercedes, Red Bull, Haas şi Renault), guvernul permite companiilor să-şi trimită angajaţii în şomaj parţial cu 80 la sută din salariu până la un plafon fixat la 2.500 de lire sterline pe lună (aproximativ 2.800 euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Mult timp ţintă a criticilor diplomaţiei americane, controversatul gazoduct Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania, în ...
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...