Aproape jumătate dintre angajații Formulei 1 sunt în șomaj temporar

Formula 1 şi-a trimis în şomaj temporar, până la finele lunii mai, aproape jumătate dintre angajaţi, în timp ce preşedintele Chase Carey şi membrii consiliului de conducere vor avea salariile reduse, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, a declarat marţi un purtător de cuvânt al F1 pentru Reuters, informează Agerpres.
Economica.net - mar, 07 apr. 2020, 14:51
Aproape jumătate dintre angajații Formulei 1 sunt în șomaj temporar

Conform sursei, majoritatea celor trimişi pe perioadă determinată acasă sunt dintre angajaţii care lucrau în timpul curselor din weekend-uri sau cei care nu aveau cum să lucreze de la distanţă.

Ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 avea în program un număr record de 22 de curse. Însă, în acest moment, opt Mari Premii au fost anulate (Australia, Monaco) sau amânate (Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania, Azerbaidjan). Sezonul ar urma să debuteze pe 14 iulie, la Montreal, cu Grand Prix-ul Canadei.

Aşa cum se ştie, marţi alte două noi echipe britanice de Formula 1, Williams şi Racing Point, după McLaren, au recurs la şomaj parţial şi scăderi salariale pentru conducătorii lor şi piloţi, cu scopul de a limita impactul economic generat de pandemia de coronavirus.

„Pot să confirm că anumiţi membri ai echipei au fost trimişi în şomaj parţial”, a indicat un purtător de cuvânt al Racing Point. „Piloţii noştri au acceptat o reducere a salariilor lor”.

„ROKiT Williams Racing trimite în şomaj parţial un anumit număr de angajaţi în cadrul măsurilor de reducere a costurilor”, a transmis echipa din Grove prin intermediul unui comunicat. „Acest lucru va dura până la finele lunii mai, în timp ce conducerea şi piloţii vor avea salariile reduse cu 20 la sută începând din 1 aprilie”, a precizat Williams.

„Aceste decizii nu au fost luate cu uşurinţă, dar obiectivul nostru este de a proteja locurile de muncă ale personalului nostru şi să facem în aşa fel încât să reluăm munca la capacitate maximă atunci când situaţia o va permite”, a explicat echipa Williams.

Joia trecută, o primă echipă britanică de Formula 1, McLaren, a anunţat măsuri similare.

În Marea Britanie, unde îşi au sediul întreg sau parţial şapte echipe (McLaren, Williams, Racing Point, Mercedes, Red Bull, Haas şi Renault), guvernul permite companiilor să-şi trimită angajaţii în şomaj parţial cu 80 la sută din salariu până la un plafon fixat la 2.500 de lire sterline pe lună (aproximativ 2.800 euro).

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...