Aproape jumătate dintre managerii din retail şi FMCG anticipează o scădere a numărului de joburi în domeniu, în 2024 – studiu Pronext

Aproape jumătate dintre managerii din retail şi industria bunurilor de larg consum (FMCG) sunt de părere că numărul locurilor de muncă va scădea în 2024, în timp ce şase din zece (58%) îşi doresc o schimbare a climatului organizaţional, arată un studiu de specialitate realizat de Pronext, companie de impresariat din România pentru profesioniştii din management.
AGERPRES - mar, 31 oct. 2023, 15:50
Aproape jumătate dintre managerii din retail şi FMCG anticipează o scădere a numărului de joburi în domeniu, în 2024 - studiu Pronext

Conform datelor analizate de Pronext, 12% dintre profesioniştii din retail şi FMCG se declară optimişti şi afirmă că următorul an va aduce mai multe oportunităţi de joburi, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, 46% dintre respondenţi spun că numărul oportunităţilor de angajare va scădea în domeniile lor de activitate, în cursul anului viitor, iar pentru 42% va fi un 2024 cu o stagnare a numărului de locuri de muncă noi.

Potrivit sursei citate, principala motivaţie pentru 58% dintre managerii din retail şi FMCG care îşi doresc un nou loc de muncă este schimbarea climatului organizaţional actual. Aproape un sfert (22%) dintre cei chestionaţi au spus că vor să-şi schimbe jobul pentru a se dezvolta profesional, 17% vor creştere a salariului, în timp ce doar 3% au ales nevoia de promovare ca principală motivaţie.

De altfel, 47% din totalul respondenţilor chestionaţi de Pronext au afirmat că mutarea în alt tip de companie reprezintă principala provocare pe care o caută la următorul rol profesional. Dintre aceştia, 19% au ales proiectele internaţionale, 18% au optat pentru mutarea pe alt tip de rol şi 16% în proiecte de inovaţie.

Cercetarea de specialitate relevă faptul că aproximativ jumătate dintre manageri consideră că evoluţia consumului va influenţa cel mai mult domeniile retail şi industria bunurilor de larg consum în anul 2024, în timp ce pentru 36% dintre executivi tehnologia are rolul cel mai important, iar 17% enunţă că investiţiile noi în extinderea reţelelor sunt cele mai relevante.

De asemenea, 44% dintre cei intervievaţi au ales capacitatea de a inova, 33% adaptabilitatea, 14% leadershipul şi 8% orientarea către client.

Pronext este prima companie de impresariat din România pentru profesioniştii din management. Serviciile de impresariat pentru profesionişti implică promovarea acestora în faţa companiilor selectate din industria dorită. Acest proces este urmat de evidenţierea competenţelor transferabile pe care profesioniştii le au pentru posturile ţintă.

Te-ar mai putea interesa și
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi din nou prețul motorinei vândute în stațiile propri, la doar o zi de la precedenta ieftinire. Asta face ca......
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților a scos la licitație un contract pentru achiziția și amplasarea unei centrale electrice care să reducă ...
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul ...
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Parlamentul Bulgariei a adoptat vineri amendamente definitive la Legea privind Apărarea şi Forţele Armate, sub care armata ...