1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Extern

Aproape un american din şapte, fără asigurare de sănătate în 2011

Aproape un american din şapte (15,1% din populaţia Statelor Unite) nu a avut asigurare de sănătate în 2011, potrivit unui studiu al serviciilor de sănătate americane publicat marţi, relatează AFP.

19 iun, 2012 | Mediafax

Aproximativ 46,3 milioane de persoane (15,1%) nu erau asigurate pe caz de boală în momentul la momentul studiului, 58,7 milioane (19,2%) nu aveau asigurare la un moment dat al anului de până în perioada la care a fost realizat studiul, iar 34,2 milioane (11,2%) nu erau asiguraţi de mai mult de un an, potrivit acestei anchete a Centrelor de Control al Bolilor (CDC).

Studiul este publicat în contextul în care Statele Unite aşteaptă o decizie a Curţii Supreme, cea mai înaltă instanţă judiciară din ţară, asupra reformei emblematice a preşedintelui Barack Obama , care prevede obligativitatea asigurării de sănătate.

Aproximativ 7% dintre copii, cu vârste de până la 18 ani, nu erau asiguraţi la momentul la care au fost chestionaţi, în aceeaşi situaţie aflându-se 27,9% dintre persoanele cu vârste cuprinmse între 19 şi 25 de ani, adică 8,4 milioane de persoane, precizează studiul.

Numărul de persoane neasigurate a înregistrat o scădere la toate categoriile de vârstă în comparaţie cu anul precedent, relevă studiul, care arată că cele mai afectate sunt persoanele sărace (40% nu au asigurare), hispanicii, cei fără studii şi şomerii.

Datele publicate reprezintă proiecţii la nivel naţional şi se bazează pe interviuri realizate în 32 dintre cele 50 de state americane.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO