Aproximativ 200 de angajaţi ai Depoului Braşov au oprit lucrul

Aproximativ 200 de angajaţi ai Depoului Braşov, în special mecanici de tren, protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în depou, refuzând să intre la lucru.
Economica.net - mie, 16 ian. 2013, 08:16
Aproximativ 200 de angajaţi ai Depoului Braşov au oprit lucrul

Potrivit liderilor sindicali, angajaţii Depoului Braşov refuză să intre la lucru, motivând că nu au garanţia că îşi vor primi salariile, aşa cum li s-a promis.

Conform, acestora, aproximativ 80 de locomotive se află în depou, la ora transmiterii acestei ştiri, şi nu vor pleca până când protestul angajaţilor nu va înceta. Accesul jurnaliştilor în depou a fost oprit.

Angajaţi de la CFR Călători şi CFR Infrastructură au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie. Greva spontană a angajaţilor din CFR Călători şi Infrastructură s-a încheiat, trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări fiind puse în mişcare în jurul orei 9.00.

Greva spontană a angajaţilor din CFR Călători şi Infrastructură s-a încheiat, trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări fiind puse în mişcare în jurul orei 9.00.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că protestul spontan a fost declanşat începând cu ora 7.00 de către angajaţii regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, „din cauza întârzierii cu o zi a plăţii salariului (lichidarea) pe luna decembrie”.

137 de trenuri erau afectate, la ora 8.00, de greva spontană

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, miercuri, că 137 de trenuri erau afectate, la ora 8.00, de greva spontană, dintre care 42 pe Regionala Cluj, 21 pe Regionala Craiova, 47 pe Regionala Bucureşti, 16 pe Regionala Constanţa, opt pe Regionala Galaţi şi trei pe Regionala Iaşi.

Fenechiu: Cei vinovaţi de această grevă vor pleca acasă; angajaţii CFR vor primi banii cel târziu joi

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că persoanele vinovate de întârzierea plăţii salariilor angajaţilor CFR „vor pleca acasă” şi că speră ca salariile să fie achitate miercuri, cel târziu joi.

„Vreau să mă conving că azi, sau cel târziu mâine, oamenii vor primi salariile”, a spus ministrul.

El a adăugat că va face o analiză, iar cei vinovaţi de neplata la timp a salariilor vor plăti.

„Nu ştiu cine va pleca acasă, dar sigur vor fi oameni care vor pleca”, a spus el.

Fenechiu a arătat că şi anul trcut în ianuarie au fost întârzieri la plata salariilor, iar întârzierea din 2013 – însumând 49 milioane lei doar pentru CFR Infrastructură – s-a datorat unei „chestiuni procedurale complexe”.

Potrivit lui Fenechiu, în mod normal ministrul nu trebuie să se implice în managamentul companiilor, dar în această dimineaţă a primit zeci de telefoane pe acest subiect.

El va discuta cu premierul Victor Ponta posibilitatea de a controla toate plăţi din companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor.

La Cluj, 43 de trenuri au fost afectate de greva angajaţilor CFR Călători

Un număr de 43 de trenuri de pe raza Regionalei CFR Cluj au fost oprite în timpul grevei spontane declanşate miercuri dimineaţă de angajaţii din CFR Călători, şapte trenuri, printre care şi cel internaţional de Budapesta, fiind blocate în Gara Cluj-Napoca, iar alte trei fiind oprite în Gara Dej.

Marius Mureşan, lider al sindicatului Libertatea CF Cluj, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cele două ore de grevă pe raza Regionalei CFR Cluj au fost afectate 43 de trenuri, inclusiv internaţionale.

„Pe raza Regionalei CFR Cluj au fost afectate de grevă 43 de trenuri. În Gara Cluj-Napoca au fost blocate şapte trenuri, printre care şi cel internaţional de Budapesta, iar în Gara Dej au rămas alte trei granituri”, a spus Mureşan.

Liderul zonal de sindicat din cadrul Regionalei CFR Cluj, Cristian Jeler, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că la greva spontană au participat aproximativ 400 de angajaţi de la compania CFR Infrastructură, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe luna decembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...