Aproximativ 300 de zboruri afectate, în Portugalia, de o grevă a controlorilor de trafic aerian

Traficul aerian în Portugalia era, din nou, foarte perturbat vineri, a doua zi consecutiv, din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian, urmând să afecteze aproximativ 300 de zboruri, potrivit ANA, administratorul aeroporturilor, relatează AFP.
Economica.net - vin, 18 mai 2012, 16:54
Aproximativ 300 de zboruri afectate, în Portugalia, de o grevă a controlorilor de trafic aerian

Aproximativ 290 de zboruri urmau să fie afectate de anulări sau amânări pe aeroporturile din Lisabona, Porto (nord), Faro (sud) şi Insulele Azore, dar şi alte aproximativ 20 de zboruri care urmau să decoleze din arhipelagul Madeira, a precizat ANA.

Compania naţională aeriană TAP a prevăzut, la rândul său, anularea a aproximativ 50 de zboruri, potrivit agenţiei Lusa.

Cu o zi înainte, peste 200 de zboruri au fost perturbate de această grevă a controlorilor aerieni, care încetează lucrul de trei ori pe zi, timp de două ore, între orele 6.00 GMT (9.00, ora României) şi 8.00 GMT (11.00, ora României), 13.00 GMT (16.00, ora României) şi 15.00 GMT (18.00, ora României) şi între 20.00 GMT (23.00, ora României) şi 22.00 GMT (1.00, ora României).

Controlorii de trafic aerian din cadrul NAV, societatea care gestionează spaţiul aerian portughez, protestează faţă de o restructurare a serviciilor lor şi o reducere a bugetului.

Potrivit greviştilor, tăierile bugetare hotărâte de Guvern ar putea antrena „o reducere a încasărilor de aproximativ 75 de milioane de euro, până în 2014”.

Ei au participat deja la cinci zile de greve parţiale în aprilie, reluând protestul începând din 11 mai. Greviştii, care se plâng de „indiferenţa” Guvernului, au prevăzut noi greve pe 24 şi 25 mai, în cazul în care autorităţile rămân surde la revendicările lor.

Funcţionarea aeroporturilor portugheze a fost afectată, de asemenea, de o grevă de 24 de ore a altor membri ai unor servicii de la sol din sectorul aviaţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak consideră că "nu este practic" să ofere Ucrainei avioane de luptă britanice, dar promite să accelereze sprijinul pentru a permite "câştiguri decisive" împotriva......
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a declarat marţi că societatea nu a recepţionat ...
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
Sancţiunile impuse de Occident Rusiei nu par să aibă efect, comerţul său exterior situându-se aproape la nivelul de ...
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate sunt prea mari
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate ...
În pofida previziunilor ambiţioase şi a anumitor eforturi, Uniunea Europeană nu a înregistrat decât progrese lente ...