Aproximativ 50% din vânzările anuale de centrale termice se realizează în lunile de toamnă – Ariston

Aproximativ 50% din vânzările anuale de centrale termice se realizează în lunile de toamnă, potrivit datelor publicate de filiala locală a producătorului şi furnizorului italian de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră Ariston Thermo România.
Economica.net - mie, 04 oct. 2017, 08:27
Aproximativ 50% din vânzările anuale de centrale termice se realizează în lunile de toamnă - Ariston

‘Motivele principale pentru care oamenii preferă să facă această achiziţie toamna sunt determinate de procesul dificil de debranşare de la sistemul centralizat şi faptul că preferă să amâne această acţiune până la scăderea temperaturilor, când şi bugetele lor sunt reconfigurate pentru a putea face noi investiţii’, arată Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit acestuia, procesul de debranşare poate fi unul anevoios, care poate dura chiar şi câteva luni, în funcţie de oraş şi de procedurile impuse de fiecare furnizor de energie termică. Astfel, cei ce vor să treacă la un sistem de încălzire propriu demarează formalităţile încă din timpul verii, pentru a avea siguranţa că finalizează procesul, înainte de venirea sezonului rece.

‘Consumatorii îşi doresc în continuare reducerea costurilor de încălzire şi un confort sporit în propriile locuinţe şi, în aceste condiţii, sunt dispuşi să depună eforturile necesare în procesul de debranşare, având astfel dreptul de a decide cum să îşi încălzească locuinţele şi cât să plătească pentru acest lucru’, a adăugat Cătălin Drăguleanu.

În ultimii trei ani s-au raportat peste 60.000 de debranşări doar în lunile de toamnă, ceea ce reprezintă peste 60% din totalul locuinţelor deconectate în perioada 2014-2016, potrivit datelor ANRSC.

Aceleaşi trei luni coincid şi cu o evoluţie în volumul de centrale termice comercializate pe piaţa locală, ceea ce arată că în majoritatea locuinţelor debranşate de la sistemul de încălzire este instalată o centrală termică, au declarat reprezentanţi ai companiei.

Conform unui studiu de piaţă realizat în 2017 de Ariston Thermo, cei mai mulţi utilizatori aleg să-şi achiziţioneze centrala termică din lanţurile mari de magazine, reţelele specializate de instalaţii, dar mai ales din magazinele de specialitate, datorită proximităţii şi a faptului că oferă servicii conexe, cum este partea de instalare efectivă a centralei şi, ulterior, garanţie şi service.

‘Motivul principal pentru care majoritatea clienţilor aleg lanţurile mari de magazine şi cele specializate este faptul că pot alege dintr-o gamă largă de produse şi, pe lângă acest aspect, au şi beneficiul unei consilieri de specialitate în alegerea echipamentului potrivit. În plus, tot în aceste locuri pot găsi şi accesorii sau piese necesare fie la prima instalare, fie pe durata de viaţă a centralei’, a completat Cătălin Drăguleanu.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...