Aproximativ jumătate dintre români intenţionează să meargă în vacanţă, anul acesta – studiu

Aproape jumătate dintre români (43%) intenţionează să călătorească în acest an, iar destinaţia de vacanţă preferată rămâne Europa, relevă un studiu Mercury Research, citat de o agenţia de turism online.
AGERPRES - mar, 30 mart. 2021, 15:22
Aproximativ jumătate dintre români intenţionează să meargă în vacanţă, anul acesta - studiu

Conform datelor analizate, 29% dintre respondenţi afirmă că sunt încă nehotărâţi dacă vor călători sau nu şi doar 27% declară că nu vor călători anul acesta. Pe de altă parte, mai mult de jumătate (53%) intenţionează să reia deplasările începând din vara aceasta, arată Vola.ro.

Cel mai important factor care îi convinge pe români să planifice o vacanţă în 2021 este nevoia de relaxare şi eliberarea de stresul la care au fost expuşi în ultima perioadă, urmat de atractivitatea ofertelor last-minute şi de frustrarea cauzată de amânarea călătoriilor pe parcursul anului 2020.

Destinaţia preferată de români rămâne Europa, preferinţă accentuată în rândul persoanelor mai tinere. Pe locul secund se clasează România, aceasta fiind mai degrabă alegerea celor de peste 45 de ani.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte opţiunile pentru cazare, majoritatea preferă hotelurile şi pensiunile, iar ca mijloc de transport autocarul şi avionul, urmate de tren şi maşina personală.

Pe lista motivelor de îngrijorare cu privire la călătoriile viitoare pentru acest an se află izolarea la întoarcerea în ţară, anularea zborului şi pierderea banilor şi infectarea cu COVID-19. În schimb, cei care nu vor călători anul acesta sunt îngrijoraţi îndeosebi de o eventuală îmbolnăvire cu COVID-19, iar pentru cei nehotărâţi, izolarea reprezintă principalul motiv de îngrijorare, urmată de infectarea cu COVID-19 şi posibilitatea anulării zborurilor.

În 2021, peste trei sferturi (78%) dintre români declară că este important să apeleze la o agenţie de turism chiar dacă se declară călători independenţi, în timp ce 53% au declarat că, în comparaţie cu alţi ani, este la fel de important să primească asistenţă şi informaţii de la un consultant de turism.

Totodată, două treimi (66%) din totalul celor chestionaţi consideră că asigurarea medicală reprezintă cel mai important serviciu pentru a se simţi în siguranţă şi protejaţi în timpul călătoriilor, iar 57% dintre persoanele care utilizează agenţiile online acordă o importanţă crescută posibilităţii de rambursare a cazării şi a biletului de avion în cazul neefectuării călătoriei.

Studiul Mercury Research a fost realizat la începutul lunii februarie, pe un eşantion de 616 de respondenţi.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...