1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

News

APTA solicită o legislaţie actualizată pentru transportul în regim de închiriere separat de legea taximetriei

Asociaţia Profesională de Transport Alternativ (APTA), fosta Asociaţie de Ridesharing, solicită Guvernului României, Ministerului Transporturilor (MT) şi Ministerului Dezvoltarii Regionale (MDRAP) elaborarea unei legislaţii care să reglementeze transportul în regim de închiriere separat de legea taximetriei.

28 mar, 2019 | ECONOMICA.net

În acelasi timp, intrucat modificarea legii taximetriei este iminentă, numarandu-se printre angajamentele luate de MT in urma protestului transportatorilor din 20 martie, APTA solicita introducerea notiunii de dispecerat pentru transportul in regim de inchiriere, activitate ce nu este definita in legisalatia actuala, fiind activitatea preluata si sustinuta de platformele tehnologice, respectiv intermedierea de transport, conform recomandarilor Comisiei Eurpene.

„Pe de o parte, sunt primării prea mici si cu fonduri reduse pentru a justifica sustinerea unui departament de licentiere. Pe de alta parte, Primaria Municipiului Bucuresti nu a acordat - din 2003 si pana in prezent - nicio licenţă de transport in regim de inchiriere", se arata in scrisoarea deschisa trimisa de APTA.

De asemenea, solicita eliminarea platii in avans pe contractele de acest tip, intrucat este o revedere neconstitutionala, precum si introducerea permisiunii de efectuare a transportului in regim de inchiriere a microintreprinderilor, persoanelor fizice autorizate sau intreprinderilor familiare printre formele juridice ale celor care participa la aceasta industrie.

APTA mai solicita mutarea licentierii la Autoritatea Rutiera Romana (ARR), pentru a nu ingradi dreptul la acces al titularilor de autovehicule care stau in raza de acces a anumitor primarii ce nu doresc sau nu pot organiza un astfel de transport.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO