Arabesque: Afacerile în creştere nesigură 2012

Cezar Rapotan, care controleazp Grupul Arabesque, estimează că afacerile grupului ar putea creşte uşor în acest an, de la 470 milioane euro în 2011, dar afirmă că "lucrurile se pot schimba de la o săptămână la alta", în funcţie de evoluţia sectorului construcţiilor şi a economiei româneşti în ansamblu.
Economica.net - Dum, 15 iul. 2012, 11:28
Arabesque: Afacerile  în creştere nesigură 2012

„Probabil vom încheia anul 2012 cu un mic plus faţă de 2011, însă lucrurile se pot schimba de la o săptămână la alta“, a declarat pentru MEDIAFAX omul de afaceri Cezar Rapotan, care controleazp Grupul Arabesque.

Evoluţia sectorului construcţiilor şi a economiei în general depind de soluţiile care se vor găsi pentru problema europeană, “de îmbunătăţirea încrederii investitorilor, de bugetul alocat investiţiilor din România, de continuarea proiectelor de infrastructură şi reabilitare termică, de construirea / modernizarea unităţilor sociale, şi, nu în ultimul rând, de apetitul pentru creditare din partea băncilor”, a adăugat patronul Arabesque.

Cifra de afaceri a grupului Arabesque s-a ridicat la 470 milioane euro anul trecut, cu 15% peste nivelul din 2010, iar 10-15% din rulaj a fost generat de pieţele externe.

Distribuitorul de materiale de construcţii, lider al pieţei locale, activează în prezent pe pieţele din România, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina. Din cele 38 de centre comerciale ale grupului, 18 sunt în România.

„În primul semestru al acestui an, cifra de afaceri a grupului Arabesque s-a situat la un nivel similar cu cel al aceleiaşi perioade a anului trecut, o influenţă aparte asupra vânzărilor având iarna deosebit de grea, lipsa în continuare a proiectelor importante, problemele economice din Europa şi evoluţia cursului de schimb”, a spus Cezar Rapotan.

Grupul este în continuare interesat de extinderea prin achiziţii, dar asemenea proiecte nu au fost prevăzute în bugetul din acest an, potrivit sursei citate.

„Rămânem atenţi la oportunităţile din regiune, pentru o eventuală consolidare pe pieţele externe”, a adăugat omul de afaceri.

Rapotan controlează şi firma Brico Expert, operatorul magazinelor retailerului francez Mr. Bricolage din România.

Te-ar mai putea interesa și
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa, informează AFP....
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
În anul 2023, 7,1% din persoanele angajate din Uniunea Europeană au lucrat cel puţin 49 de ore pe săptămână la principalul ...