1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Arabia Saudită: Rusia nu a decis încă extinderea acordului cu OPEC

Rusia a rămas singurul exportator de ţiţei care încă nu a luat o decizie privind necesitatea extinderii până la sfârşitul anului a acordului de reducerea producţiei încheiat între Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alte state din afara cartelului, a declarat luni ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, pentru agenţia rusă de presă TASS, transmite Reuters.

10 iun, 2019 | Agerpres

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, ar putea avea ultima şansă de a discuta problema la reuniunea de luna aceasta a G20 din Japonia, înainte de şedinţa OPEC şi a aliaţilor săi, a afirmat Falih, care se află luni la Moscova pentru convorbiri cu oficialii ruşi.

În 15 iunie este programată Reuniunea miniştrilor Energiei ai statelor membre G20 (grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente).

Şeful gigantului Rosneft, Igor Sechin, s-a declarat împotriva prelungirii acordului, care ar reprezenta o ameninţare pentru Moscova, deoarece ar putea permite SUA să preia din cota de piaţă a Rusiei.

De la 1 ianuarie, pentru a sprijini creşterea preţurilor, OPEC şi alţi producători de ţiţei (alianţa OPEC+) au decis să reducă producţia cu 1,2 milioane bpd, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019. La reuniunea de la Viena, din 25-26 iunie, ar urma să se decidă dacă pactul va fi extins.

Dar întâlnirea ar putea fi amânată până în 3-4 iulie, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

"Discutăm o creştere a producţiei, dacă preţul barilului de ţiţei urcă spre 80 de dolari. Totul depinde de nivelul la care se vor situa preţurile în mai şi iunie", a declarat o altă sursă din OPEC.

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna august a crescut luni cu 0,30 dolari, la 63,59 dolari.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO