1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Arabia Saudită vrea să devanseze reducerea producţiei de petrol

Arabia Saudită şi alţi membri ai Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) analizează o reducere a producţiei de petrol cât de curând posibil, în loc să aştepte până în mai, când va intra în vigoare recentul acord privind producţia cartelului şi a SUA şi Rusia, au declarat pentru EFE-DowJones surse apropiate situaţiei, scrie Agerpres.

21 apr, 2020 | Agerpres

Această variantă a fost determinată de faptul că preţurile petrolului american au intrat luni pe teren negativ pentru prima dată în istorie.

"Ceva trebuie făcut în acest sens. Dar ar putea fi un pic cam târziu", a declarat o sursă oficială saudită, scrie Agerpres.

Conform acordului încheiat în urmă cu mai puţin de o săptămână, Arabia Saudită a fost de acord să îşi reducă producţia, în cadrul unui efort amplu de a impulsiona preţurile petrolului.

Gigantul de stat Arabian Oil Co. a anunţat vineri că va pune pe piaţă 8,5 milioane barili de petrol pe zi începând din mai, sub nivelul de 12,3 milioane barili pe zi la începutul lunii aprilie.

Conform propunerii pe care o ia în considerare regatul, Arabia Saudită ar putea începe reducerile de producţie imediat.

Însă, o astfel de decizie va depinde de obligaţiile legale ale ţării şi de furnizările stabilite cu cumpărătorii, a semnalat una dintre surse.

Ideea de a devansa termenul de scădere a producţiei ar putea fi aplicată în tot cartelul, au adăugat sursele citate.

Arabia Saudită, Rusia şi SUA au decis să conducă o coaliţie pentru diminuarea producţiei de petrol, după ce preţurile au suferit deprecieri din cauza scăderii cererii, provocate de coronavirus şi disputa dintre saudiţi şi ruşi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO