1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Arafat: S-au alocat fonduri fără precedent pentru sistemul de situaţii de urgenţă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, susţine că autorităţile au "alocat fonduri fără precedent pentru sistemul de situaţii de urgenţă" din România.

01 oct, 2017 | ECONOMICA.net

El a declarat, duminică, la Botoşani, că sumele alocate pentru investiţiile din domeniul situaţiilor de urgenţă se ridică la 600 de milioane de euro.

"Asistăm la un moment istoric, în care pompierii şi situaţiile de urgenţă în general sunt considerate de importanţă strategică pentru populaţie şi pentru ţară. La nivel naţional, s-au alocat fonduri fără precedent şi aici vorbesc de aproape 600 de milioane de euro alocate situaţiilor de urgenţă de către Guvern. Premierul a decis să le aloce din fonduri europene, să ne permită să ne dotăm cu tot ce este nevoie, să eliminăm tot ce este mai vechi de 30 de ani, de 25 de ani, să venim mai aproape şi mai eficient de populaţie", a afirmat şeful DSU.

Arafat a precizat că din fondurile totale de 600 de milioane de euro alocate pentru sectorul de urgenţe, aproximativ 170 de milioane de euro sunt pentru componenta de aviaţie, în special pentru căutare şi salvare montană, iar 430 de milioane de euro merg către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit oficialului DSU, fondurile alocate IGSU vor fi destinate înlocuirii parcului auto vechi, menţionând că vor fi înlocuite peste 500 de autospeciale vechi de peste 30 de ani. De asemenea, din aceste fonduri vor fi achiziţionate 180 de autoscări, necesare intervenţiilor în zonele urbane, însă, în acelaşi timp, vor permite IGSU să dezvolte o structură navală la Constanţa, capabilă să intervină pentru stingerea de incendii, căutarea şi salvarea pe apă.

"Acestea sunt sume care vor arăta o diferenţă mare în sectorul de urgenţă, care va îngloba tot sectorul, nu numai partea de pompieri, şi asta o să o vedem în următorii doi ani. O să se simtă diferenţa majoră în următorii doi ani", a mai precizat Arafat.

Sursa: AGERPRES

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO