1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Companii

ArcelorMittal: Contractele cu Hidroelectrica sunt legale. Nu putem cumpăra energie de la supermarket

Contractele în baza cărora ArcelorMittal Galaţi a primit energie de la Hidroelectrica au respectat legislaţia, iar compania nu este trader de energie, ci un consumator mare, care nu poate cumpăra electricitatea "de la supermarket", a declarat Bruno Ribo, directorul executiv al combinatului.

12 iul, 2012 | Mediafax

"Colaborăm cu autorităţile române pentru a demonstra că nu e un caz de ajutor de stat. Noi nu suntem traderi de energie, folosim energia pentru a face producţie. Şi suntem un consumator mare, consumăm în mod constant 200 de megawaţi pe zi. Nu este o marfă pe care să o cumpărăm de la supermarket. Avem nevoie de stabilitate", a afirmat Ribo.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia preliminară că două contracte bilaterale încheiate între Hidroelectrica şi ArcelorMittal Galaţi constituie, probabil, ajutor de stat ilegal şi a început procedura oficială de investigare.

Potrivit primelor concluzii, Hidroelectrica a acceptat preţurile propuse de ArcelorMittal Galaţi, pe piaţa OPCOM, deşi existau oferte concurente la preţuri similare sau mai ridicate, ceea ce se constituie în pierdere de venituri pentru stat. În plus, Comisia a constatat că ArcelorMittal Galaţi nu a achiziţionat energia doar în vederea consumului propriu, ci şi pentru furnizare către celelalte companii deţinute de grup în România.

Investigaţia se referă la două contracte, încheiate în decembrie 2009 şi decembrie 2010 între ArcelorMittal Galaţi şi Hidroelectrica, care vizau furnizarea de energie în 2010, respectiv 2011.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO