ArcelorMittal Galaţi a investit trei milioane de euro în creşterea eficienţei energetice

ArcelorMittal Galaţi a investit trei milioane de euro pentru implementarea unui proiect de modernizare a Oţelăriei, care vizează creşterea eficienţei energetice a proceselor de fabricaţie, în următorii cinci ani, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - mie, 06 mai 2015, 10:53
ArcelorMittal Galaţi a investit trei milioane de euro în creşterea eficienţei energetice

Investiţia a fost făcută într-o noua pompă de vid, de ultimă generaţie, care deserveşte instalaţia R.H. de metalurgie secundară a Oţelăriei, susţine creşterea eficienţei operaţionale a unităţii şi asigură un tratament mai bun oţelului lichid. De asemenea, această investiţie aduce predictibilitate în aprovizionarea cu abur, precizează specialiştii companiei. Pompă de vid degazează oţelul lichid şi elimină hidrogenul, cu efect pozitiv asupra calităţii produselor finale, mai ales pentru tablele groase. Pompa de vid înlocuită utiliza abur de înaltă presiune, cumpărat din exteriorul companiei. Noua pompă foloseşte abur de joasă presiune, produs intern la costuri mult mai avantajoase. De asemenea, noua pompă degazează mai eficient şi mai rapid oţelul lichid, crescând, astfel, eficienta operaţiunilor din punct de vedere energetic şi financiar, explică specialiştii companiei.

Utilajul a fost furnizat de compania ‘Danielli’, scrie Agerpres.

‘Un aspect major al strategiei noastre este creşterea eficienţei energetice şi – în acest fel – îmbunătăţirea competitivităţii la nivel local şi regional. Investitia va sprijini atât strategia noastră de reducere a costurilor, cât şi cea de îmbunătăţire a calităţii tablei produse la Galaţi. Astfel, vom continua să creştem competitivitatea, să ne consolidăm poziţia în regiune şi răspundem cerinţelor clienţilor noştri’, arată Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Investiţia face parte din Proiectul ‘Energize’ al ArcelorMittal Europe, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15%, în următorii cinci ani, de la momentul implementării. Planul de acţiune acoperă o gamă largă de domenii, de la echipamente şi procese energo – intensive, până la activităţi de birou şi implică întreaga organizaţie: sectorul operaţional, de mentenanţă, investiţii şi achiziţii.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, cu operaţiuni în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie.

În 2014, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 79,3 miliarde dolari şi o producţie de oţel de 93,1 milioane de tone, iar producţia de minereu de fier a fost de 63,98 milioane de tone.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Pariş (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...