1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Companii

ArcelorMittal se aşteaptă la creşteri în industria auto din Europa de Est

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător mondial de oţel, a anunţat vineri că a decis să-şi extindă facilitatea de producţie din Slovacia, pentru a putea aproviziona majoritatea constructorilor auto din regiune, transmite AFP.

11 oct, 2013 | Agerpres

'Europa de Est este în continuare o zonă de creştere pentru noi', a declarat directorul diviziei Flat Carbon Europe de la ArcelorMittal, Brechites Himpe.

'ArcelorMittal a investit 10 milioane de euro în cea de a treia facilitate de producţie de la Senica, vestul Slovaciei, pentru a deservi mai bine clienţii din industria auto care şi-au mutat producţia în Europa de Est', a informat compania, într-un comunicat de presă.

Noua facilitate va crea 55 de locuri de muncă în 2014, în condiţiile în care ArcelorMittal are deja 200 de angajaţi în Slovacia.

Această oţelărie va deservi în principal constructorii auto PSA Peugeot Citroen şi Volkswagen care au mari uzine în Slovacia, dar şi constructorii auto din ţările vecine.

Anul trecut, în Slovacia au fost produse un umăr record de 900.000 de vehicule, în pofida situaţiei sumbre de pe piaţa auto europeană unde se îndreaptă cea mai mare parte a producţiei realizată la uzinele Volkswagen, Kia şi PSA Peugeot Citroen din Slovacia.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO