ArcelorMittal şi Gerdau au vândut fabrica Gallatin din SUA, pentru 770 milioane de dolari

ArcelorMittal şi grupul brazilian Gerdau au anunţat vânzarea societăţii lor mixte Gallatin Steel din SUA, pentru 770 milioane de dolari, companiei Nucor Corp, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 16 sept. 2014, 07:56
ArcelorMittal şi Gerdau au vândut fabrica Gallatin din SUA, pentru 770 milioane de dolari

Fabrica Gallatin din statul Kentucky produce oţel laminat şi are o capacitate anuală de 1,8 milioane de tone, scrie Agerpres.

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată până la sfârşitul anului.

Nucor, care operează deja patru combinate unde se produce oţel laminat, a anunţat că tranzacţia va avea ca efect majorarea capacităţii sale anuale de producţie cu 16%, la aproximativ 13 milioane de tone.

Producerea oţelului laminat este în creştere în SUA datorită cererii din sectorul energetic, unde conductele şi tuburile sunt utilizate la fracturarea hidraulică.

Luna trecută, ArcelorMittal a raportat un câştig sub estimări în trimestrul doi din 2014 şi a revizuit în scădere prognozele privind profitul din acest an, din cauza preţului mai redus al minereului de fier.

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul operaţional a urcat cu 3,7%, la 1,76 miliarde de dolari, de la 1,70 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2013, în timp ce analiştii estimau 1,84 miliarde de dolari.

Pentru 2014, ArcelorMittal se aşteaptă la un profit operaţional de peste şapte miliarde de dolari, după ce anterior prognozase opt miliarde de dolari.

Chiar dacă preţul mai redus al minereului de fier afectează câştigurile, compania beneficiază de continua îmbunătăţire a industriei oţelului în SUA şi Europa, cele mai mari pieţe ale sale. Consumul de oţel în SUA ar urma să crească cu 6% anul acesta, faţă de 3,5% estimat anterior, în timp ce în Europa avansul va fi de 4%, faţă de 2-3% prognozat anterior.

Datoria netă a scăzut la 17,4 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2014.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).

Te-ar mai putea interesa și
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex. Alte nouă trenuri......
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...