1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Arctic deschide o fabrică în Dâmboviţa, unde va produce 2,2 milioane de maşini de spălat pe an. Investiţia se ridică la 150 de milioane de euro

Arctic, liderul pieţei de electrocasnice din România, parte a grupului Arçelik, anunţă că fabrica pe care a construit-o în comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, e operaţională. Arctic va produce la Ulmi 2,2 milioane de maşini de spălat pe an, în urma unei investiţii de 150 de milioane de euro.

Fabrica Arctic din comuna Ulmi (județul Dâmbovița) implementează cele mai noi procese de automatizare şi este prima fabrică din România care funcționează după principiile Industry 4.0, susţin oficialii companiei.

  • Conceptul Industry 4.0 se referă la cele mai noi tehnologii de inteligență artificială, de machine learning și tehnologii robotizate care pot creşte productivitatea muncii cu 30%. De asemenea, 70% dintre operațiunile de producție se bazează pe sisteme autodeterminate și autogestionate, în timp ce controlul calității este complet automatizat în fabricile construite în acord cu principiile Industry 4.0. 

"Noua fabrică de mașini de spălat din Ulmi reprezintă un pas important în transformarea României într-un hub de producție de produse electrocasnice pentru întreaga Europă. Au fost create peste 1.400 de noi locuri de muncă, iar produsele noastre vor ajunge în peste 85 de țări", a declarat Murat Büyükerk, CEO al Arctic.

Turcii de la Arcelik conduc economia din Dâmboviţa în ultimii doi ani fiscali, potrivit unei analize Economica. 

Cea mai prosperă afacere din Dâmboviţa în 2018 şi în 2017 este Arctic SA, cel mai mare producător de electrocasnice din România, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.

Firma a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 2,32 de miliarde de lei, cu nici 5% mai mari decât în 2017. Arctic a făcut profit net de 72,72 de milioane de lei în 2018, în scădere nesemnificativă faţă de nivelul din 2017.  

În medie, peste 3.000 de oameni au lucrat, în 2018, la Arctic, cu peste 200 de persoane în plus faţă de 2017, arată bilanţurile depuse la Finanţe, comparate de Economica. În prezent, Arctic are peste 4.200 de angajați în România, inclusiv subcontractori, spun oficialii firmei.

În 2002, societatea Arctic a fost cumpărată de grupul turcesc Arcelik. 

Pe lângă noua fabrică din Ulmi, Arctic are şi fabrica din Găeşti. 

Fondat în 1955, grupul Arçelik este unul dintre cei mai mari jucători din industria de electronice și electrocasnice din lume. Grupul e prezent în 146 de țări, are 30.000 de angajați şi 23 de fabrici în Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh. Grupul are 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas Beko, Altus) și este listat la Bursa de Valori din Istanbul.

Citeşte şi: Firmele care fac cei mai mulţi bani în fiecare judeţ al ţării. Doar opt lideri judeţeni au capital majoritar autohton

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO