Arctic închide temporar fabrica de la Găeşti, după confirmarea a 66 de cazuri de COVID-19

Producătorul de electrocasnice Arctic a anunţat, sâmbătă, că închide temporar fabrica de la Găeşti, după confirmarea a 66 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor.
Economica.net - sâm, 16 mai 2020, 21:03
Arctic închide temporar fabrica de la Găeşti, după confirmarea a 66 de cazuri de COVID-19
„În calitate de lider al pieţei de electrocasnice din România şi de unul dintre cei mai importanţi susţinători ai economiei locale, cu aproximativ 4.000 de angajaţi, compania Arctic prioritizează sănătatea şi siguranţa acestora, a partenerilor de afaceri şi a consumatorilor. La fabrica din Găeşti s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, în urma unei proceduri de testare iniţiată de compania Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai. Arctic a luat decizia de a închide fabrica, cu efect imediat”, se arată într-un comunicat al companiei transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, toţi angajaţii fabricii din Găeşti vor intra în şomaj tehnic pe toată perioada în care liniile de producţie rămân închise, iar diferenţa până la salariul net corespunzător fiecărei poziţii va fi acoperită de angajator. Liniile de lăzi frigorifice vor reîncepe producţia pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere pe data de 25 mai, între timp fabrica urmând să treacă printr-un program intens de dezinfecţie.

Arctic mai anunţă că toţi cei confirmaţi pozitiv sunt asimptomatici şi sunt spitalizaţi, starea lor fiind monitorizată de autorităţile medicale locale. Angajaţii care au intrat în contact cu persoanele afectate au fost informaţi şi sunt în prezent în autoizolare, pentru a reduce răspândirea virusului.

„Am iniţiat proactiv testarea ca o măsură suplimentară de siguranţă la cele deja existente în toate facilităţile noastre. Punem în aplicare o serie de măsuri stricte şi proactive, aşa cum rezultă şi din inspecţiile sanitare întreprinse şi lucrăm în strânsă cooperare cu autorităţile sanitare locale şi centrale, pentru a preveni răspândirea virusului şi a proteja sănătatea angajaţilor noştri. Rămânem aproape şi oferim tot sprijinul nostru tuturor celor afectaţi şi familiilor lor”, a declarat Murat Buyukerk, Chief Executive Officer Arctic, potrivit comunicatului de presă.

Compania precizează că, încă din primele stadii ale pandemiei, a pus în aplicare un plan de pregătire şi de acţiune, pentru a asigura măsuri de prevenţie la cel mai înalt nivel în toate operaţiunile sale, în sediul central şi în fabrici.

Conducerea Arctic a hotărât testarea profilactică a angajaţilor după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a identificat două cazuri, în datele de 7 şi 9 mai. Un alt pacient simptomatic, angajat al Arctic, a fost depistat cu noul coronavirus în această săptămână şi este internat.

„Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale SC Arctic SA Găeşti, au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66”, precizează DSP Dâmboviţa

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...