Argentina discută cu Rusia pentru a-şi reduce dependenţa de SUA şi FMI

 Argentina a început discuţiile cu Rusia menite să contribuie la reducerea dependenţei sale de Statele Unite şi de Fondul Monetar Internaţional, relatează dpa.
AGERPRES - vin, 04 feb. 2022, 09:18
Argentina discută cu Rusia pentru a-şi reduce dependenţa de SUA şi FMI

‘Trebuie să ne deschidem spre alte ţări, iar Rusia poate juca aici un rol important’, a afirmat preşedintele argentinian Alberto Fernández în cursul unei întâlniri avute joi cu omologul său rus Vladimir Putin la Moscova.

Totodată, Fernández i-a oferit sprijin lui Putin pentru ca Rusia să intre mai puternic pe piaţa din America Latină.

Guvernul de la Buenos Aires a convenit recent cu FMI, după luni de negocieri, un acord de principiu pentru restructurarea datoriei de circa 44 miliarde de dolari.

Argentina este puternic îndatorată la FMI, iar relaţiile bilaterale sunt tensionate.

Mulţi argentinieni consideră FMI responsabil pentru situaţia socială dificilă după ce ţara s-a aflat în faliment la începutul anilor 2000.

În timpul întrevederii de la Moscova, Fernández i-a mulţumit lui Putin pentru vaccinurile livrate în primele faze ale pandemiei de COVID-19, când campania de vaccinare din Argentina s-a bazat aproape exclusiv pe serul Sputnik V.

‘Suntem foarte recunoscători că aţi fost alături de noi atunci când nimeni altcineva nu a vrut să ne dea vaccinuri’, a spus preşedintele argentinian.

De la Moscova, el se va deplasa la Beijing, unde va asista la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă şi se va întâlni duminică cu preşedintele Xi Jinping.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...