Armstrong, Ford: Vom primi în uzina de la Craiova 976 de noi angajaţi pentru producţia modelului EcoSport

Vicepreşedintele şi directorul operaţional Ford Europa, Steven Armstrong, a afirmat vineri după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că reprezentanţii grupului sunt mulţumiţi de sprijinul primit din partea Guvernului şi autorităţilor locale, iar în această perioadă vor fi primiţi în fabrica de la Craiova încă 976 de angajaţi în vederea pregătirii producţiei modelului EcoSport care va fi lansat în toamna acestui an.
Economica.net - vin, 07 apr. 2017, 11:27
Armstrong, Ford: Vom primi în uzina de la Craiova 976 de noi angajaţi pentru producţia modelului EcoSport

‘Suntem foarte mândri de echipa noastră de aici şi de tot progresul înregistrat în fabrica noastră în ultimele luni ale acestui an şi suntem foarte bucuroşi să putem primi în uzina noastră încă 976 de noi angajaţi în vederea pregătirii producţiei modelului EcoSport a cărei lansare va fi în toamna acestui an. Am avut ocazia să avem o discuţie cu domnul prim-ministru care a fost extrem de productivă şi suntem foarte mulţumiţi de sprijinul pe care l-am primit din partea Guvernului României şi a autorităţilor locale şi aşteptăm în continuare să avem o lansare cu succes şi să creştem în continuare afacerile noastre şi prezenţa noastră aici’, a spus Steven Armstrong.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, vineri, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford şi a avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei pe tema infrastructurii în perspectiva demarării producţiei SUV-ului EcoSport, că la sfârşitul lunii mai se va finaliza documentaţia pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Craiova-Piteşti, iar lucrările ar putea fi demarate la începutului anului viitor.

‘I-am anunţat pe reprezentanţii Ford că, la sfârşitul lunii mai, documentaţia pentru proiectare plus execuţie (a autostrăzii Craiova-Piteşti – n.r.) va fi finalizată, astfel încât se va putea lansa spre licitaţie. Asta ne face optimişti, gândindu-ne la anumite termene, iar în toamna acestui an vom avea câştigătorul acestei licitaţii. Şi cu toate termenele, cea mai lungă perioadă ar fi ca la începutul anului viitor să înceapă efectiv execuţia drumului dintre Piteşti şi Craiova, extrem de important nu doar pentru Ford, dar şi pentru Ford, şi pentru Craiova, şi pentru oameni’, a spus Grindeanu.

Premierul a afirmat că este important ca marile companii care creează locuri de muncă, cum este cazul Ford, să găsească în România un mediu atractiv pentru a se putea dezvolta.

‘Salut extinderea companiei Ford în Craiova în perioada următoare cu aproape 1.000 de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult, tocmai pentru a da un semnal de încurajare. Este foarte important pentru noi ca marile companii mondiale să găsească în ţara noastră un mediu atractiv, să putem veni în întâmpinare, astfel încât afacerile pe care le-au deschis, aşa cum e cazul Fordului la Craiova, să se poată dezvolta, iar lucrul acesta se întâmplă’, a spus Sorin Grindeanu referitor la anunţul făcut de Ford România potrivit căruia va recruta 976 de noi angajaţi pentru producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport la fabrica din Craiova care va începe în toamna acestui an.

Ford România va angaja 976 de operatori de bază şi calificaţi în vederea lansării producţiei EcoSport, actualul număr de angajaţi de la fabrica din Craiova, atât în zona de asamblare a vehiculelor, cât şi în cea de producţie a motoarelor fiind de 2.715 persoane. Procesul de selecţie a noilor angajaţi a început în luna aprilie şi se va derula până la finalul lunii iulie, iar din luna august aceştia vor începe un program de formare în cadrul companiei.

Din 2008, anul achiziţiei uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în operaţiunile de producţie pe care le deţine în România. La Craiova sunt produse în acest moment atât polivalentul Ford B-MAX, cât şi motorul 1.0 EcoBoost, singurul care a reuşit să câştige premiul Motorul Internaţional al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi.

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Grupul G7, al celor mai industrializate şapte state, a convenit duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul Angliei, asupra unei abordări mai dure în relaţia cu China, transmite dpa....
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a înregistrat în primul trimestru din 2021 o scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară ...
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, ...
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...