Armstrong, Ford: Vom primi în uzina de la Craiova 976 de noi angajaţi pentru producţia modelului EcoSport

Vicepreşedintele şi directorul operaţional Ford Europa, Steven Armstrong, a afirmat vineri după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că reprezentanţii grupului sunt mulţumiţi de sprijinul primit din partea Guvernului şi autorităţilor locale, iar în această perioadă vor fi primiţi în fabrica de la Craiova încă 976 de angajaţi în vederea pregătirii producţiei modelului EcoSport care va fi lansat în toamna acestui an.
Economica.net - vin, 07 apr. 2017, 11:27
Armstrong, Ford: Vom primi în uzina de la Craiova 976 de noi angajaţi pentru producţia modelului EcoSport

‘Suntem foarte mândri de echipa noastră de aici şi de tot progresul înregistrat în fabrica noastră în ultimele luni ale acestui an şi suntem foarte bucuroşi să putem primi în uzina noastră încă 976 de noi angajaţi în vederea pregătirii producţiei modelului EcoSport a cărei lansare va fi în toamna acestui an. Am avut ocazia să avem o discuţie cu domnul prim-ministru care a fost extrem de productivă şi suntem foarte mulţumiţi de sprijinul pe care l-am primit din partea Guvernului României şi a autorităţilor locale şi aşteptăm în continuare să avem o lansare cu succes şi să creştem în continuare afacerile noastre şi prezenţa noastră aici’, a spus Steven Armstrong.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, vineri, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford şi a avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei pe tema infrastructurii în perspectiva demarării producţiei SUV-ului EcoSport, că la sfârşitul lunii mai se va finaliza documentaţia pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Craiova-Piteşti, iar lucrările ar putea fi demarate la începutului anului viitor.

‘I-am anunţat pe reprezentanţii Ford că, la sfârşitul lunii mai, documentaţia pentru proiectare plus execuţie (a autostrăzii Craiova-Piteşti – n.r.) va fi finalizată, astfel încât se va putea lansa spre licitaţie. Asta ne face optimişti, gândindu-ne la anumite termene, iar în toamna acestui an vom avea câştigătorul acestei licitaţii. Şi cu toate termenele, cea mai lungă perioadă ar fi ca la începutul anului viitor să înceapă efectiv execuţia drumului dintre Piteşti şi Craiova, extrem de important nu doar pentru Ford, dar şi pentru Ford, şi pentru Craiova, şi pentru oameni’, a spus Grindeanu.

Premierul a afirmat că este important ca marile companii care creează locuri de muncă, cum este cazul Ford, să găsească în România un mediu atractiv pentru a se putea dezvolta.

‘Salut extinderea companiei Ford în Craiova în perioada următoare cu aproape 1.000 de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult, tocmai pentru a da un semnal de încurajare. Este foarte important pentru noi ca marile companii mondiale să găsească în ţara noastră un mediu atractiv, să putem veni în întâmpinare, astfel încât afacerile pe care le-au deschis, aşa cum e cazul Fordului la Craiova, să se poată dezvolta, iar lucrul acesta se întâmplă’, a spus Sorin Grindeanu referitor la anunţul făcut de Ford România potrivit căruia va recruta 976 de noi angajaţi pentru producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport la fabrica din Craiova care va începe în toamna acestui an.

Ford România va angaja 976 de operatori de bază şi calificaţi în vederea lansării producţiei EcoSport, actualul număr de angajaţi de la fabrica din Craiova, atât în zona de asamblare a vehiculelor, cât şi în cea de producţie a motoarelor fiind de 2.715 persoane. Procesul de selecţie a noilor angajaţi a început în luna aprilie şi se va derula până la finalul lunii iulie, iar din luna august aceştia vor începe un program de formare în cadrul companiei.

Din 2008, anul achiziţiei uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în operaţiunile de producţie pe care le deţine în România. La Craiova sunt produse în acest moment atât polivalentul Ford B-MAX, cât şi motorul 1.0 EcoBoost, singurul care a reuşit să câştige premiul Motorul Internaţional al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...