1EUR = 4.7223 RON | Bucureşti 31 º

Finanţe şi bănci

ASF: 90% din brokerii de asigurare îndeplineau cerinţele minime de capital la sfârşitul lunii noiembrie

Aproximativ 180 de brokeri de asigurare, care reprezentau 90% din totalul pieţei de profil, îndeplineau cerinţele minime de capital la sfârşitul lunii noiembrie, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

08 dec, 2015 | Agerpres

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) s-a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR), fiind trecute în revistă proiecte care privesc evoluţia pieţei asigurărilor în anul 2016.

'Printre temele luate în discuţie s-au numărat şi aspecte legate de activitatea curentă a brokerilor şi de reglementare a pieţei de brokeraj. În acest context, au fost evaluate şi efectele unor măsuri de consolidare a pieţei, cum ar fi introducerea unor noi cerinţe privind nivelul capitalului social. La sfârşitul lunii noiembrie 2015 îndeplineau cerinţele minime de capital un număr de aproximativ 180 de brokeri, reprezentând 90% din piaţă, ceea ce subliniază atât utilitatea, cât şi viabilitatea unei asemenea decizii', se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte distribuţia produselor de asigurare, ASF a invitat membrii UNSICAR să se alăture unui grup de lucru pentru transpunerea în legislaţia naţională a Directivei Europene privind Distribuţia în Asigurări (IDD), adoptată la sfârşitul lunii noiembrie 2015 în Parlamentul European. Potrivit reprezentanţilor ASF, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre importanţa implicării asociaţiilor profesionale din pieţele reglementate în cadrul proiectului 'Formarea Profesională şi Educaţia Financiară'.

'Experienţa acestor organizaţii în cele două direcţii este una semnificativă, care trebuie preluată, UNSICAR fiind invitată să se alăture grupului de lucru care urmăreşte finalizarea proiectului de regulament privind formarea profesională, precum şi a extinderii, la nivel naţional, a proiectului de educaţie financiară care se derulează acum în şcolile şi liceele bucureştene', se mai spune în comunicat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO