ASF a aprobat noua conducere a Gothaer, care va asigura tranziția către fuziunea cu noul acționar, Allianz-Țiriac Asigurări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat recent numirea în funcția de Chief Executive Officer al Gothaer Asigurări Reasigurări a lui Ciprian Pop (foto). Obiectivele noului șef și al ddirectorului general adjunct, Cosmin Angheluță , sunt de a sigura o tranziție cât mai facilă a afacerilor companiei și a angajaților săi către firma Allianz-Țiriac Asigurări, care a preluat Gothaer România.
Ion Dobreanu - mie, 09 feb. 2022, 17:33
ASF a aprobat noua conducere a Gothaer, care va asigura tranziția către fuziunea cu noul acționar, Allianz-Țiriac Asigurări

În aceste condiții, anul 2022 va fi unul special pentru Gothaer Asigurări Reasigurări. În paralel cu dezvoltarea continuă a portofoliului, compania va parcurge și pașii necesari pentru alinierea cu operațiunile Allianz-Țiriac Asigurări.

„Mă bucur să fac acum parte din managementul Gothaer care va asigura un proces de fuziune complet spre o singură companie cu echipe reunite și cu portofoliu comun – Allianz-Țiriac Asigurări. În tot acest proces, vom acorda o atenție specială clienților, partenerilor și angajaților noștri, pentru care Gothaer a fost mereu un partener de nădejde. Avem încredere că întregul proces va decurge ușor, pentru că cele două companii sunt unite de aceeași filozofie de business și înțeleg în aceiași termeni ideea de calitate în serviciile de asigurare și grija față de clienți și parteneri. Armonizarea proceselor de tranziție către noul acționar vor fi o prioritate pentru noi, astfel încât totul să decurgă cât mai facil”, declară Ciprian Pop.

„ASF a aprobat la sfârșitul anului trecut preluarea Gothaer de către Allianz-Țiriac Asigurări – reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume, ceea ce nu poate fi decât un semnal pozitiv pentru business-ul nostru. Reprezintă și o confirmare a faptului că ceea ce Gothaer a construit în piața de asigurări din România a fost apreciat de clienți și parteneri. Vom acorda în continuare toată atenția nevoilor și solicitărilor viitoare, având totodată ca obiectiv și îmbunătățirea profitabilității, pentru ca tot ceea ce facem să aducă valoare acționarilor, clienților și partenerilor noștri”, a declarat
Cosmin Angheluță.

Până la momentul fuziunii, așteptat cel mai probabil la finalul acestui an, Gothaer Asigurări Reasigurări și Allianz – Țiriac Asigurări vor funcționa ca entități separate. Clienții companiei Gothaer nu vor fi afectați în nicio forma de acest proces de tranziție, nici cei ale căror polițe sunt în derulare, nici cei care încheie și de acum încolo asigurări la această companie.

Întregul proces de tranziție va fi transparent și vor fi comunicate etapele cheie din cadrul său, cu toate detaliile necesare clienților și partenerilor comerciali ai Gothaer.

Despre Ciprian Pop

Ciprian Pop a coordonat departamentul de actuariat financiar din cadrul Allianz-Țiriac. În perioada 2018-2019, a coordonat din poziția de Country Chief Risk Officer activitatea de management al riscului a Allianz Thailanda, iar anterior a fost Actuar Senior al Allianz Elveția, acumulând o expertiză amplă în actuariat și managementul riscului, atât la nivel local, cât și la nivel internațional. A absolvit facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică și masteratul de tehnici actuariale din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Deține și certificarea în tehnici actuariale oferită de Institutul de Actuariat din Marea Britanie și este membru în Consiliul Director al Asociației Române de Actuariat (ARA).

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări

Compania Gothaer este în proces de preluare de către Allianz-Țiriac Asigurări, reprezentantul în România al celui mai mare brand de asigurări din lume – Grupul Allianz.

Gothaer își vinde produsele prin intermediul sediilor sale din București și din alte orașe importante din România, precum și prin intermediul partenerilor săi comerciali și, de asemenea, online, prin intermediul website-ului www.gothaer.ro.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...