ASF a autorizat noua componență a a Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat noua componenţă a Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central, membri învestiţi de acţionari în cadrul Adunării Generale din data de 9 februarie, noua structură administrativă urmând să îşi preia mandatul de conducere la data de 19 aprilie, care este data expirării mandatului actualului CA. informează vineri DC, transmite Agerpres.
AGERPRES - vin, 07 apr. 2023, 19:42
ASF a autorizat noua componență a a Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central

Astfel, noul CA al societăţii Depozitarul Central are următorii membri: Andreea Cosmănescu, Claudia – Gabriela Ionescu, Radu Hanga, Şerban Valentin Marin, Robert Cosmin Pană, Dan – Viorel Paul, Laurenţiu Riviş, Radu – Claudiu Roşca şi Simionescu.

Tot în Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 9 februarie 2023, Radu Hanga a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central.

„Preluăm acest mandat deplin conştienţi de importanţa contextului economic şi financiar actual, dar şi de semnificaţia majoră a proiectelor Depozitarului Central, atât cele aflate în derulare, cât şi cele aflate pe agenda instituţiei. Piaţa de capital românească se află într-un moment de expansiune şi consolidare, iar Depozitarul Central reprezintă un suport strategic pentru etapele viitoare. Sunt convins că alături de colegii mei şi de întreaga echipă a instituţiei vom contribui activ la dezvoltarea şi perfecţionarea infrastructurii post-tranzacţionare şi a mecanismelor implicate în furnizarea de servicii specifice clienţilor Depozitarului Central”, a afirmat Radu Hanga.

Acesta deţine în prezent funcţia de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti. Este absolvent al Universităţii de Electrotehnică din Cluj Napoca, având o experienţă de peste 25 de ani în domeniul pieţelor financiare.

„Doresc să mulţumesc întregii echipe administrative care îşi încheie mandatul pentru colaborarea prolifică şi autentică din ultimii 4 ani. Deşi am traversat o perioadă complicată şi neobişnuită, am reuşit, împreună, să furnizăm servicii de calitate clienţilor noştri, indiferent de contextul general. Sunt convinsă că noii colegi, ale căror experienţă şi competenţe sunt extrem de valoroase, vor completa oportun şi eficient echipa Depozitarului Central, în beneficiul tuturor partenerilor noştri şi a pieţei de capital, în ansamblu”, a declarat, la rândul său, Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

Andreea Cosmănescu este membru în Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Flaros, cu o activitate relevantă în domeniul financiar şi fiscal, fiind absolventă a Academiei de Studii Economice, masterand în cadrul Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Contabilitatea şi Fiscalitatea Patrimoniului.

Claudia-Gabriela Ionescu este absolventă a Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori – Academia de Studii Economice şi a Institutului Politehnic Bucureşti. Deţine funcţia de director al Direcţiei Titluri în cadrul BRD – Groupe Societe Generale şi este membru în Consiliile de Administraţie ale Bursei de Valori Bucureşti şi Depozitarului Central.

Şerban Valentin Marin este absolvent al Universităţii din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Economice, activând în sfera intermedierii de servicii financiare de peste 25 de ani. În prezent, deţine funcţia de manager Tranzacţii din cadrul Evergent Investments, fiind şi membru în Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central.

Robert Cosmin Pană a absolvit facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu. În prezent este consilier juridic în cadrul SSIF Swiss Capital, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central.

Dan-Viorel Paul, absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, deţine funcţiile de preşedinte/director general al Finaco Securities şi preşedinte al Asociaţiei Brokerilor, fiind vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Laurenţiu Riviş a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, având o activitate semnificativă în domeniul pieţelor financiare şi ca membru în multiple consilii de administraţie, inclusiv la Depozitarul Central. În prezent deţine funcţia de director în cadrul Lion Capital.

Radu-Claudiu Roşca este în prezent director general al Transilvania Investments Alliance, derulând o activitate de peste 25 ani în domeniul financiar, de audit şi management al riscului.

Adrian Simionescu este doctor în ştiinţe economice, absolvent al Academiei de Studii Economice – Facultatea de Comerţ şi licenţiat în drept. În prezent este preşedinte şi director general al SSIF Vienna Investment Trust, preşedinte al SAI Muntenia Invest şi de 10 ani membru în Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...