1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Companii

ASF a dat liber la împărţirea la acţionari a capitalului social al Fondului Proprietatea

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat reducerea capitalului social al Fondului Proprietatea (FP) cu 676,9 milioane de lei (150 mil. euro), care urmează să se distribuie acţionarilor.

27 iun, 2014 | ECONOMICA.net

„Administratorul Fondului va anunţa în cu­rând acţio­na­ri­lor pro­ce­dura de urmat pentru pla­ta distribuţiilor în nu­me­rar, care va fi similară procedurii pentru plata dividendelor din anii anteriori. Subliniem că doar acţionarii înregistraţi ca atare în Registrul Acţionarilor Fondului la data de 30 aprilie 2014 sunt îndreptăţiţi să solicite plata distribuţiilor men­ţio­nate mai sus“, se arată în raportul trimis de Fon­dul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti.
 
Acţionarii FP au aprobat operaţiunea de reducere a capitalului social şi distribuirea a circa 5 bani/acţiune  în luna februarie a acestui an, însă procedura a fost întârziată pentru că necesita avizul din partea ASF.

Reducerea capitalului social face parte din campania managerilor Fondului Proprietatea (FP) de la Franklin Templeton, de distribuţi a valorii FP către acţionari, sub presiunea fondurilor de investiţii de risc care controlează pachete semnificative de drepturi de vot.

Citeşte mai mult în articolele tag DESFIINTAREA FP şi VÂNZARE pe BUCĂŢI FP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO