ASF a dispus în premieră ca o firmă delistată în urmă cu mai mulţi ani să reintre la tranzacţionare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în premieră, ca o firmă delistată în urmă cu mai mulţi ani să reintre la tranzacţionare pe piaţa Rasdaq, după ce decizia AGA privind delistarea a fost anulată în instanţă.
Economica.net - mie, 24 iul. 2013, 12:53
ASF a dispus în premieră ca o firmă delistată în urmă cu mai mulţi ani să reintre la tranzacţionare

Într-o AGA derulată în 2004 la Alimentara, cu majoritate de voturi s-a luat decizia delistării societăţii imobiliare, însă retragerea de la tranzacţionare s-a realizat abia în 2006. Decizia AGA a fost contestată în instanţă de SIF Moldova, care deţine 18,35% din acţiuni.

La momentul retragerii de la tranzacţionare, firma Minerva, controlată indirect de omul de afaceri Aurel Munteanu, deţinea 67% din acţiunile Alimentara.

„Consiliul de Administraţie al Alimentara Cluj are obligaţia să iniţieze şi să finalizeze, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului individual, demersurile necesare privind încheierea unui contract de prestări servicii cu Depozitarul Central, precum şi pentru reintroducerea la tranzacţionare a acţiunilor emise de Alimentara Cluj pe piaţa BVB – secţiunea Rasdaq. Alimentara Cluj are obligaţia să întocmească şi să transmită fără întârziere un raport curent prin care să informeze ASF cu privire la finalizarea obligaţiei menionate”, se arată într-o decizie a ASF.

Autoritatea a luat marţi această decizie având în vedere că hotărârea AGA din 2004 privind delistarea a fost anulată definitiv şi irevocabil şi că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit anularea actelor emise de fosta Comisie Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) prin care a fost permisă delistarea firmei Alimentara.

„Se confirmă calitatea de emitent de valori mobiliare a Alimentara Cluj, societatea având obligaţia să respecte prevederile Legii 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare şi reglementările emise de CNVM/ASF în aplicarea acesteia”, se arată în altă decizie a ASF.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind anularea actelor emise de CNVM a fost luată în noiembrie 2012. Autoritatea de Supraveghere Financiară a preluat la finele lunii aprilie atribuţiile CNVM.

Firma Alimentara a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,1 milioane lei, apropiată de cea din 2011, şi un profit care a depăşit cu puţin 1 milion de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace, potrivit unui anunț remis Bursei......
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Peste 50 de companii s-au listat la Bursa de Valori din Bucureşti din 2010 şi până în prezent, iar aproape jumătate ...
Guvernul aprobă deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria la Beba Veche
Guvernul aprobă deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria la Beba Veche
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, la Beba Veche.