ASF: Corectarea dezechilibrului din piaţa asigurărilor RCA nu presupune automat o majorare a preţurilor

Dezechilibrul din piaţa asigurărilor de răspundere civilă auto /RCA/ trebuie corectat, dar acest lucru nu presupune automat o majorare a preţurilor, ci poate să însemne şi reducere de costuri, apreciază preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/, Mişu Negriţoiu.
Economica.net - vin, 28 nov. 2014, 13:35
ASF: Corectarea dezechilibrului din piaţa asigurărilor RCA nu presupune automat o majorare a preţurilor

Preşedintele ASF s-a întâlnit joi, 27 noiembrie, cu reprezentanţii industriei asigurărilor din România şi cu alţi participanţi din piaţă, pentru a discuta modificările aduse normei privind asigurările de răspundere civilă auto /RCA/ şi pentru coordonarea în aplicarea normelor ASF pe piaţa asigurărilor.

‘Participanţii din cele patru sectoare (asigurători, brokeri, reparatori şi transportatori) s-au pus de acord asupra necesităţii şi căilor de redresare a pieţei, în beneficiul tuturor părţilor implicate, cu excepţia ASSAI (Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente) care a solicitat, din nou, demisia conducerii ASF’, informează un comunicat al ASF remis, vineri, AGERPRES.

Referitor la primele RCA, preşedintele ASF a subliniat că Autoritatea nu intervine asupra nivelului primelor de asigurare, acestea fiind liber stabilite de fiecare societate în parte. Tarifele de primă sunt notificate către ASF, dar nu sunt supuse aprobării.

Calculele actuariale care stau la baza stabilirii tarifelor de primă sunt realizate utilizând date statistice acumulate de asigurători în anii anteriori şi au în vedere despăgubirile datorate în baza poliţelor RCA, precum şi diferitele criterii de risc.

‘Conform prevederilor legale, asigurătorii au obligaţia de a-şi stabili tarifele de primă astfel încât să garanteze permanent îndeplinirea obligaţiilor care decurg din încheierea contractelor de asigurare RCA’, a declarat Mişu Negriţoiu.

Totodată, preşedintele ASF a transmis asigurătorilor că ‘modificarea normei RCA nu trebuie să reprezinte un pretext în urma căruia să abuzeze în încercarea de a-şi acoperi pierderi anterioare, prin acest instrument’.

‘În prezent, rata combinată a daunei, care este de 117%, ne arată un dezechilibru. Corectarea lui nu presupune automat o majorare a preţurilor, poate să însemne şi reducere de costuri. Dar dezechilibrul va trebui corectat’, a mai spus Mişu Negriţoiu.

Modificările normei RCA vizează adaptarea legislaţiei în scopul protecţiei asiguraţilor/păgubiţilor, iar ASF continuă să urmărească modul în care asigurătorii îşi îndeplinesc obligaţiile asumate în baza poliţelor şi, prin măsurile adoptate, ASF îmbunătăţeşte activitatea pe acest segment, menţionează comunicatul autorităţii de supraveghere.

Potrivit ASF, participanţii la discuţie au subliniat incidenţa mult mai mare a daunelor în România faţă de alte state din Europa (de circa 4 ori mai mare), dar şi dinamica nivelului primelor (pentru transportatori – spre exemplu asigurarea RCA era de circa 2000 de dolari pentru un camion, iar în prezent pleacă de la valori mult mai mici, respectiv 500 de euro), în condiţiile în care rata daunei pentru ei ajunge şi la 200%, iar despăgubirile achitate pentru accidente provocate de un singur transportator au necesitat despăgubiri de ordinul milioanelor de euro.

Totodată, a fost susţinută ideea unor prime minime pe tipuri de autovehicule, au fost clarificate aspecte referitoare la prelungirea şi transferul poliţelor în cazul înstrăinării autovehiculelor, efectuarea plăţilor prin intermediari sau direct către asigurători, nevoia consolidării bazei de date la nivel naţional pentru o mai bună urmărire a accidentelor, a eventualelor poliţe contrafăcute, a identificării mai rapide a autovehiculelor înmatriculate în România şi în străinătate, care circulă fără asigurare RCA în România.

La întâlnire au participat: reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), cei ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) şi reprezentanţi ai brokerilor independenţi.

Totodată, au fost invitaţi să participe reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), ai Asociaţiei Cărăuşilor Particulari din România (ACPR) şi cei ai ARILOG.

Industria unităţilor reparatoare service a fost reprezentată de Federaţia Distribuitorilor şi Reparatorilor Autorizaţi din România (FEDRA), Asociaţia Dealerilor de marcă Volkswagen şi Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară au participat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Coca-Constantinescu, vicepreşedintele ASF – sectorul asigurărilor-reasigurărilor, Marius Vorniceanu, precum şi experţi tehnici.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Grupurile Volkswagen, BMW și Daimler se află în vârful clasamentului inovațiilor din industria auto, în timp ce trei ...