ASF: Datele avansate de ASSAI despre dosarele de daune în domeniul RCA sunt nerealiste

Datele avansate de Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente /ASSAI/, conform cărora peste 80% din dosarele de daune în domeniul asigurărilor de răspundere civilă auto /RCA/ s-ar finaliza cu plăţi mai mici sau cu întârziere, sunt nerealiste, susţine Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/.
Economica.net - mar, 02 dec. 2014, 15:23
ASF: Datele avansate de ASSAI despre dosarele de daune în domeniul RCA sunt nerealiste

În prima jumătate a anului 2014, asiguraţii au depus 4.112 petiţii în privinţa despăgubirii RCA (inclusiv petiţii referitoare la plăţi mai mici sau plăţi cu întârziere), respectiv circa 3% din numărul de dosare de daune avizate şi 0,1% din numărul total al contractelor RCA încheiate în această perioadă, precizează un comunicat al ASF remis marţi AGERPRES.

‘Aceasta arată fără urmă de îndoială că procentele avansate de ASSAI (peste 80% dintre dosare s-ar finaliza prin plăţi mai mici sau plăţi cu întârziere) sunt nerealiste, în condiţiile în care doar ASF are capacitatea de a centraliza aceste date, iar potrivit propriilor centralizări (comunicate public), numărul petiţiilor reprezintă mai puţin de 3% din numărul de dosare de daună avizate (dintre care unele petiţii sunt neîntemeiate)’, se spune în comunicat.

Peste 700 de angajaţi ai service-urilor din ţară au protestat marţi, de la ora 11,45, în faţa Palatului Parlamentului, acuzând comportamentul protecţionist pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îl practică faţă de companiile de asigurări.

Protestatarii au scandat lozinci precum : ”ASF, nu uita, RCA e şpaga ta!”, ‘Jos Mafia din asigurări’, ‘Jos ASF’ şi ‘Desfiinţaţi cloaca ASF’.

Referitor la solicitările ASSAI şi ale Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), ASF a precizat că nu intervine asupra nivelului primelor de asigurare, acestea fiind liber stabilite de către fiecare societate de asigurare. Tarifele de primă sunt notificate către ASF, dar nu sunt supuse aprobării. Calculele actuariale care stau la baza stabilirii tarifelor de primă sunt realizate utilizând date statistice acumulate de asigurători în anii anteriori şi au în vedere despăgubirile datorate în baza poliţelor RCA, precum şi diferite criterii de risc.

ASF subliniază că asigurătorii au obligaţia de a-şi stabili tarifele de primă astfel încât să garanteze permanent îndeplinirea tuturor obligaţiilor ce decurg din încheierea de asigurare RCA.

‘ASF urmăreşte modul în care asigurătorii îşi achită obligaţiile asumate în baza poliţelor şi prin măsurile adoptate (inclusiv recent) vizează îmbunătăţirea activităţii pe acest segment. La nivelul celor 11 societăţi care au dreptul să emită poliţe RCA, rata combinată a daunei (un indicator care are în vedere nivelul despăgubirilor plătite, al rezervelor de daună constituite şi nivelul veniturilor încasate) este de 117%. Corectarea acestui dezechilibru trebuie făcută, dar nu presupune automat o majorare a preţurilor, ci poate să însemne şi reducere de costuri. ASF transmite asigurătorilor că recentele modificări ale normei RCA nu trebuie să reprezinte pretexte pentru ca aceştia să îşi acopere pierderi anterioare prin intermediul poliţei RCA’, se spune în comunicatul ASF.

În prima jumătate a anului 2014, numărul dosarelor de daună avizate în baza unei poliţe RCA a fost de 135.962 (în scădere cu 14% faţă de 30 iunie 2013), iar numărul dosarelor de daună plătite a fost de 146.197 (în scădere cu 9% faţă de primul semestru 2013). Despăgubirile plătite pentru segmentul RCA au fost, în primele şase luni ale anului, în valoare de 1,03 miliarde lei. De asemenea, la data de 30 iunie 2014, asigurătorii RCA aveau constituite rezerve de daună (avizate) în valoare 1,44 miliarde lei (+15% faţă de 30 iunie 2013), iar rezerva pentru daune neavizate s-a majorat cu 19% faţă de 30 iunie 2013, până la 902,09 milioane lei.

‘Rolul ASF nu este să impună un anumit preţ pentru un instrument financiar, ci să vegheze la buna funcţionare a pieţei financiare non-bancare (care include şi limitarea distorsiunilor care pot avea şi efecte sistemice) şi la respectarea drepturilor utilizatorilor de servicii. ASF reaminteşte că în acest moment două societăţi de asigurare se află în procedură de redresare financiară, iar motivele, printre altele, se referă şi la nerespectarea parametrilor de solvabilitate de către societăţile respective. ASF îşi exprimă speranţa că procedurile de redresare financiară vor avea ca rezultat însănătoşirea financiară a societăţilor respective (alternativa falimentului lor aducând costuri suplimentare asupra întregului sistem de asigurări din România şi implicit costuri mai mari şi pentru asiguraţi)’, se mai spune în comunicatul ASF.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...