1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 24 º

Companii

ASF îl amendează pe fostul său director Radu Toia, ajuns şef la SIF Transilvania. Sancţiuni totale de 43.000 de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat pe preşedintele executiv al SIF Transilvania (SIF3), Mihai Fercală, şi pe doi adjuncţi ai săi, cu o suma totală de 43.000 de lei pentru nereguli legate de convocarea AGA. Atunci a fost revocat din Consiliul de Supraveghere omul de afaceri Constantin Frăţilă.

24 noi, 2014 | | ECONOMICA.net

Mihai Fercală, preşedinte executiv al SIF Transilvania (SIF3), a fost amendat de ASF cu suma de 16.500 de lei, pentru contravenţii legate organizarea AGA din august, când a fost revocat din Consiliul de Supraveghere  omul de afaceri Constantin Frăţilă.

Fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă controlează 5% din acţiunile SIF3 şi este unul dintre cei mai vocali adversari ai lui Fercală, ca urmare a neînţelegerilor cu Fercală privind administrarea a două companii de construcţii din Constanţa (COMCM şi SCUT).

Au mai fost amendaţi cu 16.500 respectiv 10.000 de lei, în legătură cu aceleaşi contravenţii Iulian Stan şi Radu Toia, membri ai Directoratului şi directori generali adjuncţi ai SIF3, pentru aceleaşi contravenţii.

Radu Toia a fost până nu demult directorul general al Autorităţii pieţei de capital (CNVM), respectiv al departamentului de specialitate din ASF.

ASF a acuzat faptul că SIF3 nu s-a conformat uneia dintre deciziile sale care îi cerea sa dezvăluie identitatea celor 63 de acţionari, cu deţineri totale de 10,2%, care au cerut discutarea revocării din funcţie a lui Constantin Frăţilă.

Fercală şi adjuncţii săi au fost acuzaţi şi de inconsecvenţă, întrucât a dezvăluit identitatea celor care au cerut pornirea în răspundere împotriva lui Fercală. Contestatarii erau chiar Frăţilă şi alţi doi acţionari apropiaţi ai acestuia, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de SIF Transilvania.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO