1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Companii

ASF: Primele subscrise din RCA au crescut la nouă luni în principal ca urmare a majorării tarifelor

Primele subscrise pentru asigurările RCA au crescut în primele nouă luni cu 16%, la 1,756 miliarde lei, evoluţie datorată în principal majorării tarifelor de către asigurători, ajungând astfel la nivelul anului 2010, a declarat Mona Cucu, director direcţia de asigurări obligatorii din ASF.

21 noi, 2013 | Mediafax

"Piaţa asigurărilor auto evoluează în paralel cu cea auto, fiind influenţată de aceasta. Subscrierile din asigurările de răspundere civilă auto RCA au înregistrat o creştere cu 16%, la 1,756 miliarde lei, cifră care ajunge la nivelul anului 2010, ceea ce este un semn destul de bun, pentru că pentru prima dată după o perioadă de timp se observă creştere pe partea de răspundere civilă auto. Având în vedere că numărul contractelor nou încheiate nu a avut o creştere semnificativă, având o pondere de doar 2%, este evident că această creştere a primelor subscriese se datorează majorărilor tarifelor practicate de către societăţile de asigurări", a arătat reprezentantul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la conferinţa "Mediafax Talks about Auto Industry 2013".

În primele nouă luni au fost încheiate peste 5,16 milioane de contracte RCA.

Reprezentantul ASF a arătat că majorarea subscrierilor înseamnă şi o creştere pe partea de despăgubiri.

"Faptul că există creştere pe partea de subscrieri înseamnă că pe partea de despăgubiri creşterea a fost constantă în acest an. În primele nouă luni, creşterea pe partea de despăgubiri a fost de 8%, la 1,4 miliarde lei. (...) Au fost 225.000 de dosare avizate şi tot atâtea plătite, cu 3% mai multe. Dauna medie pe partea RCA a fost de 5.239 lei, în creştere cu 8%", a mai spus reprezentantul ASF.

Poliţele RCA reprezintă 36% din totalul asigurărilor generale.

Referitor la subscrierile pentru poliţele CASCO, acestea au scăzut cu 8,3%, la 1,329 miliarde lei. Daunele CASCO au însumat 1,352 miliarde lei, în scădere cu 6% față de septembrie 2012.

Poliţele CASCO reprezintă 27% din totalul asigurărilor generale.

Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a stagnat în primele nouă luni la 6,1 miliarde de lei, în timp ce despăgubirile achitate de asigurători au scăzut cu 2,44%, la 3,69 miliarde de lei, potrivit datelor ASF. La data de 30 septembrie 586 de brokeri de asigurare şi/sau reasigurare erau autorizaţi să funcţioneze, în scădere cu 16 faţă de 30 septembrie 2012.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO