UPDATE Fostul ministru de Finanţe Bogdan Drăgoi are cele mai mari şanse să devină noul şef al SIF Banat Crişana

Fostul ministru Bogdan Drăgoi a obţinut un loc în Consiliul SIF Banat - Crişana, fiind singurul care a întrunit suficiente voturi (77,09% din voturile exprimate), potrivit Bursa.ro. La ora 17 încă nu se terminase adunarea generală a acţionarilor  care va decide cine va conduce SIF1. ASF a suspendat mai mult de trei sferturi din drepturile de vot ale grupului de acţionari concentrat n jurul fostului preşedinte Dragoş Bîlteanu, acum aflat în arest preventiv.
Adrian N. Ionescu - lun, 02 mart. 2015, 08:02
UPDATE Fostul ministru de Finanţe Bogdan Drăgoi are cele mai mari şanse să devină noul  şef al SIF Banat Crişana

ASF a constatat că grupul de firme controlat de Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte al SIF Banat Crişana (SIF1) şi partenerul său Najib Lakis, este prezumat a acţiona concertat, ceea ce înseamnă că ar fi votat la fel cu toate drepturile conferite de cele 23,46% din acţiunile SIF1 deţinute împreună.

Ca urmare, toate drepturile de vot ce depăşesc pragul legal de 5% au fost suspendate încă de vineri, potrivit deciziilor publicate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) luni dimineaţă.

ASF descrie, în decizia sa de suspendare a drepturilor de vot, felul în care Grupul Bîlteanu ar fi putut exercita controlul  a peste 23% din acţiunile SIF1, pe care le deţine prin firmele Aris Capital, Torch Invest, Oshia Holdins LTD, Macelia Investments LTD, Smart Capital Investments şi Monticlifti Management LTD.

Diferenţa de 18,46% din acţiunile SIF1 pe care grupul Bîlteanu trebuie să o vândă, conform legii, valorează peste 140 de milioane de lei pe piaţă. Grupul trebuie să coboare sub pragul de 5% în următoarele 90 de zile.


21 de candidaţi în Ziua cea mare a SIF Banat Crişana (SIF1)

Azi are loc adunarea generală a acţionarilor în care vor fi aleşi patru membri ai consiliului de administraţie al SIF1, dintr-o listă de 21 de candidaţi. CA de la SIF1 a rămas fără preşedintele Dragoş Bîlteanu şi fără partenerul său Najib Lakis, după arestarea lor, fiind acuzaţi de delapidare şi manipularea pieţei de capital.

Printre favoriţi se numără fostul ministru de finanţe Bogdan Drăgoi, Ana Bobircă, partenera familiei Pogonariu (chief investment oficer la Central European Financial Services), Grigore Chiş, directorul general al SSIF Broker CLuj  sau preşedintele acesteia Mihai Buliga. â

Mai candidează şi Laurenţiu Ciocârlan, director investment banking la Raiffeisen Bank, sau Mircea Oancea, fost preşedinte al Comisiei de supraveghere a pensiilor private ( acum parte a ASF).

Bogdan Drăgoi se declară adeptul unui echilibru între dezvoltarea structurală a companiei, prin investiţii inteligente şi profitabile, şi distribuirea de dividende”, potrivit planurilor împărtăşite ziarului Bursa.ro

Ana Bobircă a devenit cunoscută ca parteneră a omului de afaceri Florin Pogonaru, atunci când acesta a rupt alianţa cu conducerea SIF Oltenia (SIF5). Atunci, la SIF5, Pogonaru şi Bobircă doreau dividende mai mari. Acum Bobirca susţine un management de portofoliu pentru SIF1 prin care să se reducă diferenţa dintre preţul de piaţă al acţiunii şi valoarea portofoliului (activul net) aferentă unei acţiuni. Ceea ce cam tot prin „dividende mari” se poate traduce.

Şi Mihai Buliga, preşedintele SSIF Broker (singura firmă de brikeraj listată) consideră că o politică de dividend predictibilă şi transparentă ar răspunde aşteptărilor acţionarilor.

Laurenţiu Ciocârlan vrea să scape SIF 1 de deţinerile captive „care nu aduc valoare şi nu sunt deloc recunoscute de piaţă în preţul acţiunii”. O treime din actvele SIF1 ar fi de acesat fel.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...