A apărut o aplicaţie pe smartphone pentru asistenţă la daune pentru RCA şi CASCO

Asiguraţii RCA şi CASCO au la dispoziţie un serviciu de asistenţă la daune, prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone-uri, lansată recent de Daune.Expert.
Economica.net - joi, 21 mai 2015, 09:24
A apărut o aplicaţie pe smartphone pentru asistenţă la daune pentru RCA şi CASCO

Serviciul vizează reducerea stresului clientului, care are un eveniment auto, pentru parcurgerea etapelor necesare avizării şi instrumentării dosarului de daună, servicii auxiliare pentru client care nu intră în aria despăgubirilor poliţelor RCA (de exemplu – tractarea maşinii indisponibilizate a şoferului vinovat, de la locul accidentului), informaţii complete şi securizate de la locul evenimentului auto pentru asigurator, în timp real, inclusiv ‘early warning’ în cazul daunelor cu vătămări, toate informaţiile în format electronic şi disponibile asigurătorilor prin servicii web sau acces la portalul daune.expert, ‘claims-assesment’ (mediere la daună – n.r.) în relaţia păgubit-asigurător-service auto, scrie Agerpres.

Lista serviciilor Daune.Expert include asistenţa la deschiderea dosarului de daună prin intermediul aplicaţiei mobile, asistenţă telefonică de specialitate în caz de daună (call center), asistenţă la deschiderea dosarului de daună prin intermediul call center-ului, tractarea gratuită a autovehiculului atât pentru şoferul vinovat cât şi pentru şoferul păgubit (dacă autoturismul nu mai este deplasabil), mandatarea reprezentantului companiei pentru reprezentarea păgubitului în faţa asigurătorului, programarea pentru constatare în faţa asigurătorului, posibilitatea de a primi maşină la schimb în funcţie de amploarea reparaţiei, reprezentarea atât a şoferului păgubit cât şi a celui vinovat în faţa asigurătorului, asistenţa beneficiarului despăgubirii în fazele întocmirii devizelor de reparaţii, alegerea soluţiilor tehnice de reparaţie corespunzătoare şi în alegerea unei unităţi service corespunzătoare, monitorizarea reparaţiei autoturismului în service şi raportarea ritmică a stadiului reparaţiei (informări text şi foto), asistenţa beneficiarului despăgubirii la predarea autoturismului din service.

Potrivit reprezentanţilor Daune.Expert, în cazul în care clientul dispune de un smartphone este important să utilizeze aplicaţia mobilă deoarece se preiau astfel fotografii de la locul evenimentului auto cu autoturismele implicate, locul accidentului, marcajele rutiere, documentele şoferilor implicaţi, se stabilesc exact locul evenimentului rutier, data şi ora, informaţii legate de eventualii martori, iar toate acestea vor duce la eliminarea oricăror ambiguităţi, dubii despre cum s-a întâmplat accidentul auto, conducând astfel la urgentarea instrumentării dosarului de daună şi eliminarea reconstituirilor.

‘Puţine persoane au mai mult de un accident o dată la şase ani, iar majoritatea asiguraţilor nu ştiu care sunt paşii ce trebuie urmaţi după un accident’, a explicat crearea acestei aplicaţii, în vederea instrumentării daunelor în România, Cătălin Ciprian, executive sales manager la Daune.Expert.

În ceea ce priveşte vânzarea serviciului de asistenţă la daună, agentul de brokeraj poate oferta acest serviciu odată cu vânzarea poliţelor de asigurare RCA şi CASCO, pentru perioade de valabilitate de 6 luni/ 12 luni, a precizat Cătălin Ciprian.

Serviciul va fi vândut prin intermediul platformelor de brokeraj. Documentul eliberat atestă valabilitatea şi acoperirea serviciului şi conţine instrucţiuni pentru instalarea aplicaţiei pe platforme Android şi iOS.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Companiile multinaţionale se aşteaptă la creşterea taxării ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19 – studiu
Companiile multinaţionale se aşteaptă la creşterea taxării ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19 – studiu
Mai mult de jumătate dintre companiile din întreaga lume (58%) se aşteaptă la o înăsprire a fiscalităţii în ţările ...
OTP Bank: Finalul de an poate aduce o recesiune ușoară. Economia nu se poate izola de problemele inflației, blocajele lanțului de aprovizionare și pandemie
OTP Bank: Finalul de an poate aduce o recesiune ușoară. Economia nu se poate izola de problemele inflației, blocajele ...
Potrivit analiștilor OTP Bank, recuperarea economică a încetinit substanțial în al treilea trimestru al anului, iar ...
Lege promulgată: Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenţionale nu mai trebuie trimis la Poliţie
Lege promulgată: Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenţionale nu mai trebuie trimis la Poliţie
 Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare ...