Asirom îşi majorează capitalul social cu 13 milioane de euro

Acţionarii Asirom au hotărât, la 10 decembrie, majorarea capitalului social cu 58,5 milioane de lei (13 milioane de euro), la 216,4 milioane de lei, prin aport în numerar, suma urmând să fie alocată în exclusivitate pentru activitatea de asigurări generale a societăţii.
Economica.net - mar, 31 dec. 2013, 13:42
Asirom îşi majorează capitalul social cu 13 milioane de euro

„Acţionarii au hotărât majorarea capitalului social cu suma anunţată în convocator. Operaţiunea se înscrie în strategia grupului Vienna Insurance Group de susţinere a societăţilor controlate în România”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Directoratului Asirom, Mariana Diaconescu.

Asirom are un capital social de 157,9 milioane de lei, controlat de grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria) – 85,9676% şi LVP Holding GmbH – 5,4%, alături de mai multe persoane juridice – 0,3045% şi fizice – 0,6007%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

„Majorarea capitalului social se realizează prin emisiunea unui număr de 585.298.060 acţiuni noi nominative, cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare. Preţul de subscriere al acţiunilor noi în cadrul exercitării dreptului de preferinţă este de 0,1 lei/acţiune. Orice acţiune nouă rămasă nesubscrisă la sfârşitul perioadei de subscriere (perioadei de exercitare a dreptului de preferinţă) va fi anulată”, se arată în convocatorul şedinţei extraordinare a AGA.

Asirom este al cincilea jucător pe piaţa asigurărilor generale şi de viaţă, după Astra, Allianz-Ţiriac Asigurări, Groupama şi Omniasig, în funcţie de primele subscrise în 2012, veniturile companiei totalizând 596,4 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de 2011.

În primele nouă luni ale acestui an, subscrierile companiei au însumat 403,1 milioane de lei, în scădere cu 9,9% faţă de septembrie 2012, când veniturile au atins 447,74 milioane de lei, potrivit datelor asociaţiei naţionale a asigurătorilor (UNSAR).

La nivelul anului 2012, Asirom a consemnat un profit net de 14,88 milioane de lei, dublu faţă de 2011.

VIG mai deţine în România societăţile Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă.

În cazul BCR Asigurări de Viaţă, a fost convocată AGA în luna ianuarie pentru creşterea capitalului social cu 120,52 milioane de lei (27 milioane de euro), la 153,5 milioane de lei, prin aport în numerar, fondurile urmând să fie alocate în exclusivitate pentru activitatea societăţii de asigurări de viaţă.

BCR Asigurări de Viaţă are un capital social de 32,97 milioane de lei, deţinut de grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria) – 92,4% şi Banca Comercială Română (BCR) – 5,4%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Compania este al doilea jucător pe piaţa de profil, după ING, în funcţie de primele subscrise în 2012, veniturile companiei totalizând 425,2 milioane de lei, în creştere cu 23,4% faţă de 2011.

În primele nouă luni ale acestui an, subscrierile societăţii au însumat 184,6 milioane de lei, în scădere cu 33% faţă de septembrie 2012, când veniturile au atins 275,4 milioane de lei, potrivit datelor asociaţiei naţionale a asigurătorilor (UNSAR).

La nivelul anului 2012, BCR Asigurări de Viaţă a consemnat un profit net de 24,99 milioane de lei, de la 19,62 milioane de lei în urma cu un an.

Te-ar mai putea interesa și
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase. Totodată, accesarea laptopurilor, a......
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea ...
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...