Asirom Vienna Insurance Group a înregistrat un profit de 3,93 milioane de lei în 2016

Asirom Vienna Insurance Group a înregistrat un profit de 3,93 milioane de lei, în 2016, şi un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă) de 1,07 miliarde de lei, în creştere cu 45% faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat al companiei remis, miercuri, AGERPRES.
Economica.net - mie, 19 apr. 2017, 11:02
Asirom Vienna Insurance Group a înregistrat un profit de 3,93 milioane de lei în 2016

Compania a avut cea mai importantă contribuţie la creşterea VIG în România în 2016.

Rata de solvabilitate de 145%, conform Solvency II, înregistrată de Asirom VIG în 2016, reflectă soliditatea şi stabilitatea companiei în cadrul sistemului de asigurări din România, precum şi politica prudenţială a VIG. În plus, volumul total al activelor financiare a crescut anul trecut cu 42,5%, până la 1,35 miliarde de lei, de la 947,1 milioane de lei în 2015.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2016, Asirom VIG a jucat un rol important în stabilizarea industriei şi a absorbit un procent semnificativ de clienţi RCA, în urma procesului de restructurare a pieţei. Astfel, compania şi-a consolidat poziţia de partener financiar de încredere pentru clienţii săi.

În 2016, Asirom VIG a plătit daune generale de 421 milioane de lei, din care 311 milioane de lei (49.220 dosare) au reprezentat daune RCA. Ca urmare a creşterii semnificative a poliţelor şi despăgubirilor RCA (mai mult de dublu faţă de 2015), Asirom VIG a adoptat măsuri importante de eficientizare a operaţiunilor axate pe satisfacţia clientului. Astfel, compania şi-a mărit echipa specializată pe gestionarea dosarelor de daune auto cu 30% şi a finalizat implementarea unui sistem informatic performant, ce a condus la creşterea eficienţei şi diminuarea timpului de răspuns.

‘În 2016 am revenit pe profit şi am crescut pe toate segmentele de asigurări, în pofida provocărilor din piaţă. Asirom VIG este cel mai vechi asigurător din România şi ne-am asumat un angajament pe termen lung faţă de clienţii noştri. Ne concentrăm pe menţinerea stabilităţii şi maximizarea profitabilităţii companiei, iar din acest motiv obiectivele noastre privesc dezvoltarea sănătoasă, echilibrarea portofoliului şi satisfacţia clienţilor. Vom menţine evoluţia pozitivă şi în 2017 şi vom continua să fim un partener de încredere pentru clienţii noştri, atât în acest an, cât şi în anii următori’, a declarat Juraj Lelkes, CEO Asirom VIG.

Volumul primelor de asigurări generale ale Asirom VIG a crescut cu 50% în 2016 faţă de 2015, în timp ce asigurările de viaţă au avansat cu 13%. La finalul anului trecut, portofoliul Asirom VIG era compus din asigurări generale – 89% şi asigurări de viaţă – 11%. Totodată, poliţele de asigurare RCA au reprezentat 64% din totalul portofoliului.

Asirom VIG are o cota de piaţă de 11,4%, cu trei puncte procentuale în creştere faţă de 2015 şi este a treia companie din piaţa de asigurări, potrivit datelor din 2016 ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piaţă, cu experienţă de peste 25 de ani în România. Compania are o reţea naţională de 138 de agenţii, 1.900 de agenţi activi şi peste 300 de parteneri externi. Compania lucrează la nivel naţional cu 532 de unităţi reparatoare auto şi 31 de corespondenţi pentru daunele produse în afara României.

Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 190 de ani de experienţă în domeniul financiar şi lider pe piaţa asigurărilor, atât în Austria, cât şi în Europa Centrală şi de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 25 de ţări şi are peste 24.000 de angajaţi. Grupul are cel mai bun rating în indicele ATX pe piaţa bursieră austriacă şi este listat la Bursa de Valori din Praga

Te-ar mai putea interesa și
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
Aeroportul din Ruse va fi operat gratuit de Airport Ruse Ltd, care cuprinde companiile bulgare Shtraplan EOOD şi Stroyproject EOOD, a decis Consiliul Municipal Ruse. Dezbaterea asupra deciziei a......
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar ...
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...