Asociaţia Constructorilor de Automobile din România, declarată de utilitate publică

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a fost recunoscută ca fiind de utilitate publică, conform unei hotărâri apobate joi de Guvern, anunţă Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care precizează că în cele 309 uzine de asamblare din cele 27 de ţări ale UE se produc anual 19,2 milioane vehicule, sector care în Europa are peste 13,8 milioane angajaţi, scrie News.ro.
Economica.net - vin, 22 mai 2020, 07:26
Asociaţia Constructorilor de Automobile din România, declarată de utilitate publică

„Guvernul, la propunerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat Hotărârea de Guvern privind recunoaşterea Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România ca fiind de utilitate publică. Conform atribuţiilor sale, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri coordonează Comitetul Interministerial pentru Competitivitate, precum şi monitorizarea şi evaluarea Strategiei naţionale pentru competitivitate. Astfel, Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în calitate de autoritate administrativă competentă, a examinat cererea Asociaţiei şi a propus Guvernului României, prin prezentul proiect, recunoaşterea asociaţiei ca fiind de utilitate publică”, precizează ministerul.

La nivel european, industria auto reprezintă unul din cele mai importante sectoare economice. În cele 309 uzine de asamblare aflate în cele 27 de ţări ale UE, se produc anual 19,2 milioane vehicule (autoturisme, camioane, autobuze).

Sectorul auto european angajează peste 13,8 milioane persoane, iar investiţiile anuale în cercetare se ridică la 57,4 miliarde euro anual. Totodată exporturile UE de vehicule şi componente generează un surplus al balanţei comerciale de 84 miliarde euro anual.

„Prin acţiunile pe care le-a derulat, încă de la înfiinţarea sa, Asociaţia Constructorilor de Automobile din România – ACAROM s-a dovedit un partener instituţional activ al Ministerului Industriilor, în prezent Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, contribuind semnificativ la strategiile de reindustrializare a României în sectorul auto, în implementarea regulamentelor şi legislaţiei cu privire la producţia de componente, în procesul de atragere a investiţiilor străine (colaborare cu Invest Romania, anterior ARIS), precum şi în organizarea de conferinţe, workshop-uri, programe comune având ca scop dezvoltarea industriei auto naţionale”, mai arată ministerul. 

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri împreună cu ACAROM organizează participarea companiilor din sectorul auto la târguri de profil internaţionale. ACAROM şi firmele din sectorul auto românesc au participat astfel la târguri mondiale precum Automechanika Frankfurt, Equip Auto Paris sau INTEC/Z Messe Leipzig.

În acelaşi timp, ACAROM este partener oficial al evenimentelor naţionale reprezentative în domeniul auto: Salonului Auto & Accesorii Bucureşti, Automotive Expo B&B Meetings, Demo Meta şi Demo Plast, reale oportunităţi de promovare a potenţialului industriei auto româneşti.

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a fost înfiinţată de 32 de companii cu activităţi în sectorul auto. Scopul Asociaţiei este de a contribui la consolidarea şi la dezvoltarea durabilă a fabricanţilor români de automobile, a fabricanţilor şi/sau a furnizorilor de componente şi materiale pentru automobile, a furnizorilor de servicii legate de automobile, precum şi a structurilor de afaceri conectate acestora.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față de ce se întâmplă pe piețele din Europa, dar lucrurile se vor schimba în......
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat săptămâna aceasta că primele tramvaie turcești din comanda de 21 de garnituri ...
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor – analiză
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor ...
O depreciere mai accentuată a leului nu ar pune presiune pe împrumuturile în valută, aşa cum s-a întâmplat în criza ...