Asociații IT din Europa: Sancțiunile nu sunt suficiente – Ucraina are nevoie de sprijin imediat pentru securitatea cibernetică

De ani de zile, Ucraina a fost supusă unui război cibernetic, slăbind infrastructura sa critică și funcționarea societății sale și semănând confuzie prin dezinformare, astfel că sancțunile nu sunt suficiente, fiind nevoie de sprijin pentru securitatea cibernetică, au transmis, vineri, 12 asociații care reprezintă 36.000 de companii digitale din Europa, printre care și ANIS.
Lidia Neagu - vin, 25 feb. 2022, 13:01
Asociații IT din Europa: Sancțiunile nu sunt suficiente - Ucraina are nevoie de sprijin imediat pentru securitatea cibernetică

nainte de reuniunea specială a Consiliului European din seara zilei de 24 februarie, DIGITALEUROPE și unsprezece asociații TIC din Europa Centrală și de Est, din care face parte și ANIS, au emis următoarea declarație:

„Noi, reprezentând 36.000 de companii digitale în Europa, de la tehnologie verde până la furnizori de servicii de sănătate și securitate cibernetică, ne exprimăm deplina solidaritate cu poporul Ucrainei în fața actualei agresiuni ruse.

Susținem pe deplin măsurile pe care UE și aliații săi le iau pentru a evita alte vărsări de sânge. Dar sancțiunile nu sunt suficiente.

Tehnologia joacă un rol esențial în politica modernă de securitate. De ani de zile, Ucraina a fost supusă unui război cibernetic, slăbind infrastructura sa critică și funcționarea societății sale și semănând confuzie prin dezinformare.

Trebuie să fim împreună acum și să construim rezistența comună a societății europene. Ucraina a fost un centru al tehnologiilor informaționale și comunicații  în plină expansiune în ultimele două decenii, dar nicio țară nu poate răspunde singură la acest tip de agresiune. Împreună cu NATO, liderii UE pot sprijini Ucraina oferind sprijin imediat pentru securitatea cibernetică.

De asemenea, UE trebuie să considere aceste zile ca un semnal de alarmă pentru a ne consolida scutul digital: pentru a forma mai mulți specialiști în securitate cibernetică și pentru a investi masiv în apărarea noastră informatică. Nu mai există scuze – este nevoie de toți oamenii pe punte. Europa are un decalaj de  200.000 specialiști în securitate cibernetică.

Trebuie să accelerăm dezvoltarea Centrului de Competență în domeniul securității cibernetice din București, România, să îi oferim mult mai multe resurse și să facem din acesta un adevărat hub al agențiilor naționale de securitate cibernetică.

Liderii  politici ar trebui, de asemenea, să ia în considerare accelerarea rezolvării tuturor cererilor de viză pentru cei care decid să părăsească Ucraina – toți merită sprijinul nostru.

De asemenea, conflictul arată încă o dată importanța parteneriatului transatlantic. Consiliul pentru Comerț și Tehnologie UE-SUA este o oportunitate unică de a discuta măsurile pe termen scurt și lung pentru a asigura securitatea digitală a societăților noastre și a ne feri de agresiuni viitoare online și offline.”

Semnatari: DigitalEurope, ANIS-România, ATIC-Moldova, INFOBALT-Lituania, ITAS-Slovacia, ITL-Estonia, IVSZ-Ungaria, LIKTA-Letonia, KIGEIT-Polonia, PIIT-Polonia, TIF-Finlanda, ZIPSEE-Polonia.

24 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interese-le companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Te-ar mai putea interesa și
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări de construcţie ale Spitalului Regional de Urgenţe (SRU)....
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează licitație pentru concesionarea lucrărilor ...