Asocierea Straco Grup-Comnord-Specialist Consulting a câştigat din nou contractul pentru pasajul de la Domneşti pentru 92 milioane lei

Asocierea firmelor Straco Grup-Comnord-Specialist Consulting a câştigat din nou contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului rutier Domneşti, cu o valoare de 91,552 lei, fără TVA, informează, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR).
Economica.net - mar, 28 feb. 2017, 17:30
Asocierea Straco Grup-Comnord-Specialist Consulting a câştigat din nou contractul pentru pasajul de la Domneşti pentru 92 milioane lei

‘Astăzi, 28.02.2017 a fost comunicat rezultatul procedurii de achiziţie publică (licitaţie deschisă), pentru atribuirea contractului având ca obiect ‘Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti’. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, în urma reevaluării ofertelor conform Hotărârii Civile nr. 3911/2016 din data de 05.08.2016, a comunicat câştigătoare oferta depusă de Asocierea SC Straco Grup SRL – SC Comnord SA – SC Specialist Consulting SRL”, a precizat CNAIR.

Valoarea ofertei câştigătoare este de 91.552.381,90 lei, fără TVA, care include şi procentul de diverse şi neprevăzute de 10%, reprezentând valoarea de 8.123.476,10 lei.

În data de 18 martie 2015, CNADNR a iniţiat procedura de achiziţie publică (licitaţie deschisă) pentru încheiere contractului ‘Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucureşti – Domneşti’ prin publicarea în SEAP şi, ulterior, în JOUE a anunţului de participare.

Deschiderea celor 11 oferte depuse a avut loc în data de 30 iulie 2015. Urmare a evaluării ofertelor depuse, comisia de evaluare a întocmit raportul procedurii, înregistrat în data de 29 octombrie 2015, prin care declară oferta câştigătoare cea depusă de Asocierea SC Straco Grup SRL – SC Comnord SA – SC Specialist Consult SRL.

SC Drumuri şi Poduri Gheorghieni SRL şi SC Astaldi SPA, lider al Asocierii Astaldi SpA – Astalrom SA, au formulat contestaţii împotriva rezultatului procedurii către CNSC.

Comisia de evaluare a formulat puncte de vedere la contestaţiile depuse şi a considerat argumentele aduse de cele două firme ca fiind neîntemeiate, iar contestaţiile ca fiind nefondate şi a solicitat CNSC respingerea acestora, în conformitate cu prevederile art. 278 alin. (5) din OUG nr. 34/2006 cu modificările şi completările ulterioare.

Urmare a deciziei CNSC din 17 decembrie 2015, oferta Drumuri şi Poduri Gheorghieni SRL a intrat în reevaluare, iar contestaţia depusă de SC Astaldi SpA a fost respinsă.

În data de 28 decembrie 2015, Asocierea SC Astaldi – Astalrom SA şi SC Drumuri şi Poduri Gheorghieni SRL au depus recurs la Curtea de Apel Bucureşti, fiind nemulţumite de decizia CNSC.

În data de 8 martie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererile de recurs ale ambilor contestatari.

În urma reevaluării ofertelor depuse, în data de 6 mai 2016, a fost desemnată câştigătoare aceeaşi asociere ca şi în prima fază a licitaţiei.

Ulterior, societăţile Drumuri şi Poduri Gheorgheni şi Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa – Itinera Spa – Expresconstruct Tys SRL – Viadesign RRL au contestat licitaţia deschisă organizată pentru atribuirea contractului privind proiectarea şi execuţia pasajului suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti, a anunţat, pe 17 mai 2016, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit sursei citate, cele două contestaţii au fost înregistrate în ultima zi a termenului legal de depunere a acestora.

‘Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că, pentru procedura de licitaţie deschisă organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect ‘Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti’ au fost depuse două contestaţii. Acestea au fost formulate împotriva rezultatului procedurii de atribuire comunicat în data de 06.05.2016, de către SC Drumuri şi Poduri Gheorgheni SRL şi Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa – Itinera Spa – Expresconstruct Tys SRL – Viadesign RRL’, a precizat, atunci, CNADNR.

Te-ar mai putea interesa și
Spania a înregistrat un caz de gripă aviară transmisă la om
Spania a înregistrat un caz de gripă aviară transmisă la om
Un lucrător de la o fermă de păsări din Spania a contractat gripa aviară la sfârşitul lui septembrie, într-un caz rar de transmitere la om, şi a rămas asimptomatic până când a fost......
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată deasupra Japoniei. Guvernul nipon le-a cerut locuitorilor din anumite zone să evacueze casele şi să meargă în adăposturi
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată deasupra Japoniei. Guvernul nipon le-a cerut locuitorilor din ...
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată, a anunţat marţi armata sud-coreeană, transmite AFP.
Metroul din Cluj se scumpește cu 35%: MTI propune actualizarea investiției la 13,69 miliarde de lei
Metroul din Cluj se scumpește cu 35%: MTI propune actualizarea investiției la 13,69 miliarde de lei
Valoarea totală a investiției în Magistrala I de metrou din Cluj crește de la 10,11 miliarde de lei la 13,69 miliarde ...
Cătălin Vicol, director general Biofarm: Există creșteri de preț la materii prime și utilități. Este greu de spus acum dacă vom avea o creștere automată la toate produsele
Cătălin Vicol, director general Biofarm: Există creșteri de preț la materii prime și utilități. Este greu de spus ...
Producătorul de medicamente Biofarm avertizează că prețurile pentru materii prime și materiale au crescut în ultima ...