Astaldi, interesat de un parteneriat cu Primăria Suceava pentru construcţia unui stadion

Grupul Astaldi şi-a exprimat interesul pentru construcţia unui nou stadion în Suceava, în parteneriat public-privat cu Consiliul Local, care ar putea oferi două hectare de teren în zona actualului stadion, spune primarul Ion Lungu, precizând că investiţia pentru stadion este de 15 milioane de euro.
Economica.net - mie, 13 feb. 2013, 12:50
Astaldi, interesat de un parteneriat cu Primăria Suceava pentru construcţia unui stadion

Primarul a spus că a fost contactat de reprezentanţii grupului Astaldi, care şi-au exprimat interesul pentru construcţia unui stadion nou în municipiul Suceava, în parteneriat public-privat, iar în perioada următoare va fi lansată o dezbatere în Consiliul Local şi stabilite condiţiile pentru o asemenea colaborare.

Lungu a arătat că municipalitatea nu are fonduri pentru construcţia unui nou stadion de care oraşul are nevoie, iar în cadrul unui parteneriat public-privat investitorul va primi terenul de aproximativ două hectare, unde este în prezent stadionul municipiului, în apropierea Primăriei, pentru un proiect imobiliar.

„Discuţia este despre cum se poate amortiza investiţia. Noi putem să le punem la dispoziţie terenul actualului stadion”, a spus primarul.

El a arătat că investiţia pentru stadion este de minimum 15 de milioane de euro.

Actualul stadion, situat în apropierea sediului Primăriei, nu dispune de autorizaţie de funcţionare, iar împreună cu construcţiile aferene se întinde pe o suprafaţă de aproape două hectare.

Municipiul Suceava a preluat, în 2010, o suprafaţă de 12 hectare de teren de la Staţiunea de cercetări agricole, la intrarea în oraş dinspre Fălticeni, pentru construcţia unui complex sportiv.

Primarul Sucevei a prezentat în ianuarie 2011 proiectul noului complex sportiv unde urmează să se construiască o sală polivalentă cu o capacitate de 5.000 de locuri, un stadion cu capacitate de 15.000 de locuri, un bazin olimpic, dar şi terenuri de sport în aer liber.

Compania italiană Astaldi a fost implicată în multe proiecte importante din România, precum construcţia unor tronsoane de autostradă, a Arenei Naţionale şi a Pasajului Basarab, ambele în Bucureşti, urmând să conducă, totodată, consorţiul care va realiza magistrala de metrou Râul Doamnei-Haşdeu.

Te-ar mai putea interesa și
Locuitorii din Brașov și din alte șase localități își vor putea plăti la ghișeele Poștei Române impozitele și taxele locale
Locuitorii din Brașov și din alte șase localități își vor putea plăti la ghișeele Poștei Române impozitele și ...
Cetăţenii din municipiul Braşov, dar şi cei din Săcele, Tărlungeni, Cristian, Sânpetru, Hărman şi Ghimbav, pot achita la oficiile poştale din aceste localităţi taxele şi impozitele......
„CFR”-ul kazah vrea să-și extindă operațiunile pe ruta Constanța – Budapesta
„CFR”-ul kazah vrea să-și extindă operațiunile pe ruta Constanța – Budapesta
Compania kazahă de căi ferate Kazahstan Temir Zholy (KTZ) a purtat negocieri cu CFR Marfă din România la Astana, transmite ...
Statele UE vor asigura până la 60% din finanțarea de 50 de miliarde de dolari promisă de G7 Ucrainei
Statele UE vor asigura până la 60% din finanțarea de 50 de miliarde de dolari promisă de G7 Ucrainei
Statele Uniunii Europene vor contribui cu până la 60% din împrumutul de 50 de miliarde de dolari pe care ţările din ...
Mirela Medelean, director general adjunct în BRD, părăsește începând de astăzi compania. Mandatul unui alt director adjunct va înceta pe 31 august
Mirela Medelean, director general adjunct în BRD, părăsește începând de astăzi compania. Mandatul unui alt director ...
BRD – Groupe Societe Generale a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că doi dintre directorii ...