1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

News

Astărăstoae: Am propus dublarea salariilor rezidenţilor în 2012 şi triplarea de anul viitor

Colegiul Medicilor din România a propus dublarea salariilor medicilor rezidenţi pentru ultimele două luni din 2012 şi triplarea acestora în 2013, sumele rămânând bază de calcul pentru veniturile medicilor primari şi specialiştilor, a declarat, joi, Vasile Astărăstoae, la Adunarea Generală a CMR.

18 oct, 2012 | Mediafax

"Am în vedere un protocol cu Ministerul de Finanţe care să prevadă trecerea plăţii rezidenţilor de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei, prin transformarea în fond de bursă care să nu fie supusă impozitării. În acest context, pentru ultimile luni ale anului, venitul rezidentului ar trebui să crească de la 800 la 1.600 de lei, impactul bugetar fiind foarte mic. Pentru 2013, venitul ar trebui să ajungă la 2.400 de lei şi să constituie baza de calcul pentru veniturile medicilor primari şi specialişti", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae.

El a mai spus că CMR solicită majorarea bugetului alocat Sănătăţii de la 2,7 cât este în prezent la 5,5 şi chiar 6% din PIB.

"Chiar şi cu aceste creşteri, România rămâne pe ultimul loc în ceea ce priveşte alocaţiile pentru Sănătate din Europa, nu doar din UE", a adăugat preşedintele CMR.

Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, întrunită joi la Bucureşti, va decide strategia organizaţiei pentru implementarea declaraţiei generale a adunării din martie 2012.

"În cazul în care solicitările CMR nu vor fi luate în seamă, atunci Adunarea Generală îşi rezervă dreptul de a stabili strategia pentru punerea în aplicare a obiectivelor propuse", a mai spus Vasile Astărăstoae.

Colegiul Medicilor din România este singura organizaţie profesională membră a Asociaţiei Medicale Mondiale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO