1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

News

Astăzi este ultima zi de înscriere în Programul "Rabla"

10 decembrie este ultima zi în care persoanele care doresc să cumpere un autoturism nou folosind prima oferită de stat pentru casarea unui autovehicul vechi se mai pot înscrie în programul "Rabla". Doritorii pot primi până la 8.750 de lei.

10 dec, 2016 | ECONOMICA.net

"A fost prelungită data până la care proprietarii persoane fizice și juridice se pot înscrie la producători, și anume până cel târziu la data de 10 decembrie 2016. Nota de înscriere este valabilă maximum 120 de zile de la emiterii, însă fără a se depăşi data de 15 decembrie 2016, iar data-limită pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul Programului este 15 decembrie 2016". Prevederea apare într-o comunicare a Ministerului Mediului din 21 noiembrie, dată la care Guvenul a decis să suplimenteze numărul tichetelor aferente programului "Rabla" şi să prelungească perioada de înscriere în acest program.

Lista producătorilor agreaţi o puteţi vedea aici.

Aşadar, cine face dovada că a renunţat la un automobil mai vechi de opt ani se mai poate prezenta doar astăzi la unul dintre producătorii auto validaţi pentru a cumpăra un autoturism nou beneficiind de primele de casare. În acest an, prima de casare este de 6.500 de lei, dar la această sumă se poate adăuga şi valoarea a doua tipuri de bonusuri, care pot fi cumulate: 750 de lei dacă se achiziţionează un autoturism cu emisii de dioxid de carbon mai mici de 100g/km şi 1.500 de lei, dacă se achiziţionează un autoturism cu propulsie hibridă.

Aşadar, în total, valoarea primei de casare este de 8.750 de lei, sumă care se scade din preţul de vânzare al autotuturismului nou.

În perioada 2005-2015, prin intermediului programului de stimulare a înnoirii parcului auto au fost casate 527.000 de autoturisme vechi, iar valoarea totală a sprijinului acordat de stat a fost de 2,31 miliarde de lei, cu ajutorul cărora au fost cumpărate 2,31 milioane de maşini noi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO