Astăzi începe Salonul Moto şi Accesorii, la Bucureşti

A 11-a ediţie a Salonului de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti /SMAEB/ se desfăşoară în perioada 12-14 aprilie, la complexul Romaero Băneasa, deschiderea oficială fiind programată vineri, la ora 12.00.
Economica.net - vin, 12 apr. 2013, 09:29
Astăzi începe Salonul Moto şi Accesorii, la Bucureşti

Compania Automobile Bavaria a anunţat că va prezenta cele mai noi modele de motociclete BMW şi Husqvarna, alături de colecţia de accesorii pentru motociclişti Rider Gear 2013, iar Honda Trading România a anunţat că va expune gama de motociclete şi scutere disponibile pentru piaţa din România în sezonul 2013, scrie Agerpres.

La standul Automobile Bavaria vor fi expuse o serie de modele pe care constructorul de motociclete le-a lansat recent pe piaţa din România, precum noul BMW R 1200 GS sau BMW F800GT, dar şi ediţiile aniversare ale R 1200R 90 Years şi R 1200 GS Adventure 90 Years. Ediţiile aniversare marchează sărbătorirea a 90 de ani de BMW Motorrad, perioadă marcată de numeroase inovaţii tehnologice, curse care au depăşit recorduri, victorii istorice şi campionate mondiale câştigate în motorsport.

Motocicletele aniversare alese de BMW pentru a celebra cei 90 de ani de BMW Motorrad reprezintă modelele care au contribuit cel mai mult la succesul mărcii şi care au devenit pe segmentul lor adevărate legende: R 1200 GS Adventure, o instituţie a călătoriilor pe distanţe lungi, lider în segmentul enduro de mai bine de 10 ani, R 1200 R sinonimul pentru traditionalului BMW roadster şi R 1200 RT, care reprezintă practic definiţia ‘motocicletei touring’ de mai bine de 30 de ani.

De 32 de ani, „GS-ul” şi-a definit segmentul său şi s-a dovedit a fi partenerul de încredere la orice aventură moto. BMW Motorrad a deschis un nou capitol în această poveste de succes perfecţionând legenda R 1200 GS. BMW R 1200 GS – simbolul tuturor enduro-tourerelor – vine cu o serie de modificari esenţiale din punct de vedere tehnologic în 2013. Puternic, rafinat şi cu o plajă de turaţie impresionantă, R 1200 GS este pus în mişcare de un nou motor cu doi cilindri opuşi care dezvoltă 125 CP.

Noul design cu un plus de dinamică al modelului F 800 GT oferă o putere şi performanţă impresionantă pe fiecare traseu, fie că vorbim despre bulevarde şi străzi, sau despre trecători alpine şi autostrăzi. Motorul răcit cu apă, cu o capacitate de 798 cc oferă o performanţă remarcabilă, asigurând o distribuţie perfectă a puterii transmise la roată prin curea, o soluţie foarte economică în exploatare. F800GT oferă control şi confort perfect, calităţi asigurate de suspensie şi înalţimea şeii reglabilă în trei poziţii care rezolvă în acest fel ergonomia oricărui motociclist. În plus, dotarea opţională cu ESA (Electronic Suspension Adjustment) permite controlul electronic în trei stadii al revenirii suspensiei spate doar prin apăsarea unui buton.

Husqvarna reprezintă cea de-a doua marcă de motociclete pe care Automobile Bavaria le comercializează pe piaţa din România. Compania are o lungă tradiţie în fabricaţia de motociclete, a fost înfiinţată în Suedia, dar în 1987 şi-a mutat producţia în Italia, unde a rămas şi după preluarea de către BMW Group, în anul 2007. Cu primele motociclete construite în 1903, Husqvarna este marca cea mai longevivă în industria moto şi cu reputaţie deosebită în cursele Supermoto şi off-road, unde a acumulat de-a lungul anilor nu mai puţin de 82 de titluri mondiale, dintre care ultimele 4 au fost în 2011, când a dominat Enduro World Championship.

Noua generaţie a modelului TE250R a primit anul acesta o serie de îmbunătăţiri şi cea mai importantă este chiulasa asociată cu o nouă instalaţie de injecţie electronică de la Kehin. Aceste schimbări asigură din start o creştere de putere şi de cuplu pe toată gama de turaţii a motorului.

Colecţia Rider Gear 2013 prezintă îmbunătăţiri ale faimosului costum RallyPro3, apariţia căştii System 6 EVO, prezentarea noului costum GS Dry, dar şi o serie de actualizări ale cizmelor, protecţiilor de diverse feluri, căştilor şi mănuşilor de motociclst de la BMW Motorrad. Atât colecţiile Lifesyle cât şi cele GS, Ride, Classic şi Motorsport sunt complet noi.

În perioada 12-14 aprilie, în cadrul Salonului de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti, Honda Trading România va expune gama de motociclete şi scutere disponibile pentru piaţa din România în sezonul 2013. Lista de modele va include şi noutăţile din gamă, ce vor ocupa un loc central în standul Honda.

Noua serie 500 va fi reprezentată la SMAEB de modelele CBR500R şi CB500F, iar reinterpretarea modernă a clasicului CB750 Four va fi întruchipată prin modelul CB1100.

Vizitatorii standului Honda vor putea admira, astfel, gama de produse structurată pe categorii – Categoria Naked: Hornet CB600F, CB500F, NC700S, CB1100, Categoria Custom: Shadow VT750C2, Categoria Super Sport: CBR 600F, CBR500R, Categoria On/Off: Crosstourer, Crossrunner, NC700X, Categoria Scuter: PCX 125, SH125i, SH300i, NSC50.

Cu un design inspirat din modelul SuperSport CBR1000RR, noul CBR500R oferă o primă experienţă sportivă, dar şi o alternativă financiară la modelele de top din categorie. Sistemul ABS este oferit standard pe acest model.

Potrivit importatorului, modelul Naked CB500F reprezintă idealul pentru prima achiziţie a unei motociclete – iar prin calitatea pe care o înglobează, preţul redus şi consumul eficient poate fi şi un partener pe termen lung.

Cel de-al treilea model al seriei 500 este şi cel mai nou produs Honda din categoria On/Off, cu linii de design derivate din modelul superior, de 1200 cc, Crosstourer V4. Cu dimensiuni mărite, prin comparaţie cu celelalte modele ale seriei 500, CB500X este punctul de pornire pentru cei ce iubesc aventura şi în acelaşi timp un produs ideal pentru călătoriile zilnice sau ieşirile de week-end.

Direcţia companiei Honda este puternic orientată către produse ale viitorului, privind în acelaşi timp cu respect spre valorile trecutului. Din această perspectivă, noul CB1100 combină originalitatea cu un design atemporal şi un caracter inconfundabil, parte a personalităţii unice a unui clasic: Honda CB750 Four. Honda CB1100 este modelul potrivit pentru cei care îşi amintesc din trecut modelul original de 750 cc, pentru cei care apreciază aspectul retro combinat cu o tehnologie a zilelor de azi.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...