Avem încă 9 kilometri de autostradă. CNAIR a inaugurat Nodul Gilău şi tronsonul Gilău – Nădăşelu FOTO VIDEO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a recepţionat vineri lucrările de la Podul Gilău peste Someşul Mic şi au deschis traficul pe încă 9,6 kilometri de autostradă. 
Anemona Andone - vin, 28 sept. 2018, 08:51
Avem încă 9 kilometri de autostradă. CNAIR a inaugurat Nodul Gilău şi tronsonul Gilău - Nădăşelu FOTO VIDEO

Podul, în lungime de 320 metri, face legătura între Gilău şi Nadăşelu, astfel că odată cu deschiderea traficului pe acest sector de autostradă, conducătorii auto pot circula pe o lungime de 61 km, între Câmpia Turzii şi Nădăşelu.

Tronsonul dintre Gilău şi Nădăşelu are o lungime de peste 9,6 km, care se adaugă celor 774 de km de autostradă existenţi. Şi sectorul de autostradă deschis circulaţiei vineri face parte din proiectul construirii autostrăzii Transilvania, început în 2004, în baza unui contract semnat cu firma Bechtel International Inc.

În 30 iulie 2018, a mai fost deschisă circulaţia pe 29 kilometri din autostrada Sebeş – Turda.

 

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură (API) transmit imagini de la faţa locului şi estimează că după-amiază se va putea circula pe cei aproape nouă kilometri de autostradă.

„Gata inspecţia în teren pe ambele sensuri. Aşteptăm semnarea hârtiilor şi deschiderea circulaţiei”, spun reprezentanţi ai API, care apreciază că pe teren este un adevărat „război al dronelor” pentru filmarea inaugurării noii autostrăzi. 

ECONOMICA.NET a relatat încă de marţi că astăzi, 28 septembrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenţionează să efectueze recepţia podului Gilău pentru a deschide apoi circulaţia pe cei aproape nouă kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu din A3, recepţionaţi încă anul trecut.

Lucrările la pod au demarat în iulie 2017 şi ar fi trebuit finalizate până pe 27 octombrie 2018, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Contractul pentru aceste lucrări a fost atribuit italienilor de la Tirrena Scavi, pentru suma de 25,98 milioane de lei.

Podul peste Someşul Mic şi canalul Hidroelectrica face legătura între tronsonul Gilău – Turda, construit de americanii de la Bechtel şi dat deja în folosinţă, şi tronsonul Gilău – Nădăşelu, finalizat de Dorinel Umbrărescu anul trecut.

Odată cu inaugurarea acestui pod va putea fi deschisă circulaţia şi pe lotul construit de Umbrărescu. În lungime de 8,7 kilometri, tronsonul Gilău – Nădăşelu a fost construit în trei ani iar în noiembrie 2017 a fost recepţionat, fără a fi deschis însă circulaţiei. Contractul pentru construirea acestui tronson a fost atribuit Asocierii Spedition UMB-Tehnostrade pentru suma de 258,19 milioane de lei.

Pasionaţii de infrastructură au spus despre tronsonul Gilău – Nădăşelu că este cea mai frumoasă autostradă din România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Creșterea producției industriale din România a depășit-o pe cea din UE în octombrie față de septembrie
Creșterea producției industriale din România a depășit-o pe cea din UE în octombrie față de septembrie
Producţia industrială în zona euro a stagnat în luna octombrie 2024, comparativ cu luna septembrie 2024, în timp ce în UE a crescut uşor cu 0,3%, iar România se numără printre ţările......
Investiţiile străine directe în România au scăzut cu 6,3%, la 5,512 miliarde de euro în primele zece luni
Investiţiile străine directe în România au scăzut cu 6,3%, la 5,512 miliarde de euro în primele zece luni
Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România s-au redus la 5,512 miliarde de euro în primele zece luni ale acestui ...
Viktor Orban insistă că Ucraina a respins planul său de încetare a focului şi de schimb de prizonieri
Viktor Orban insistă că Ucraina a respins planul său de încetare a focului şi de schimb de prizonieri
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a insistat vineri că Ucraina a respins propunerea sa de încetare a focului în războiul ...
Cu recolte record, China rămâne dependentă de importul de porumb și soia
Cu recolte record, China rămâne dependentă de importul de porumb și soia
Producţia totală de cereale a Chinei a atins un nivel record de peste 706 milioane de tone în 2024, a anunţat vineri ...