1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Astra lui Niculae şi CFR Cluj, suspendate trei sezoane din cupele europene şi amendate de UEFA

Cluburile CFR Cluj şi Astra Giurgiu au fost amendate cu 150.000 de euro, respectiv 100.000 euro de către Comisia de Control Financiar a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) şi vor fi suspendate în următoarele trei sezoane ale cupelor continentale dacă nu vor face dovada plăţii până la data de 31 ianuarie 2015 a datoriilor identificate la 30 septembrie, scrie Agerpres. Finanţatorul echipei de fotbal Astra Giurgiu este Ioan Niculae.

23 dec, 2014 | Prosport | Agerpres

Contactat de ProSport, preşedintele Comitetului Director al Astrei nu ştia despre sancţiune. "Habar nu aveam, vorbiţi cu Narcis Răducan. Nu ştiu ce datorii avem, nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu ştiu nimic", ne-a explicat Petre Buduru.

În schimb, Narcis Răducan, preşedintele executiv al grupării, a explicat că Astra nu riscă nimic dincolo de amendă, deoarece se fac toate eforturile necesare pentru ca toate datoriile să fie stinse. Deşi oficialul a refuzat să vorbească despre cifre, ProSport a aflat că Astra are de încasat peste 2 milioane de euro, bani reprezentând premiile UEFA şi valoarea market-pollului. Valoarea aproximativă a datoriilor - făcute în perioada în care Dinu Gheorghe a condus din punct de vedere administrativ clubul - e de aproximativ un milion de euro.

Ioan Niculae a preluat conducerea administrativă a celor de la Astra în urmă cu 18 ani, în 1996.

Clubul Ekranas Panevezys (Lituania) a fost exclusă din cupele europene în următoarele două sezoane în care se va califica şi a fost amendat cu 15.000 de euro.

În cazul echipei Bursaspor (Turcia), suspendarea din cupele europene se va aplica pentru următoarele patru sezoane. Clubul a fost amendat şi cu 100.000 de euro, dintre care 50.000 vor trebui achitaţi doar dacă gruparea nu face dovada plăţii până pe 15 ianuarie 2015 a datoriilor identificate la 30 septembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO