1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

AstraZeneca va fi scutită de plata de compensaţii legate de eventualele efecte secundare ale vaccinului pentru Covid-19, în majoritatea ţărilor

AstraZeneca va fi protejată de eventualele cereri de compensaţii legate de vaccinul pentru Covid-19 în majoritatea ţărilor cu care compania a încheiat acorduri pentru livrarea acestuia, a declarat Ruud Dobber, membru în consiliul de administraţie al producătorului de medicamente, transmite Reuters, citată de News.ro. 

31 iul, 2020 | News.ro

În timp ce 25 de companii testează vaccinuri pe oameni şi se pregătesc să imunizeze milioane de persoane după ce vor dovedi eficacitatea produselor, s-a pus întrebarea cine va plăti pentru eventualele cereri pentru compensaţii în cazul unor efecte secundare, acesta fiind un subiect dificil în negocierile referitoare la livrări.

Aceasta este o situaţie unică, în care noi, în calitate de companie, nu ne putem asuma riscul dacă...în patru ani vaccinul are efecte secundare”,  spus Dobber, scrie News.ro. 

”În contractele convenite, cerem compensaţii. Pentru majoritatea ţărilor este acceptabil să îşi asume riscul, deoarece este interesul lor naţional”, a mai arătat Dobber, adăugând că Astra şi autorităţile de reglementare au ca prioritate siguranţa şi tolerabilitatea.

Dobber nu a menţionat ţările.

Oficialii UE au declarat în această săptămâna că răspunderea pentru produse a fost printre punctele controversate ale eforturilor europene de a asigura oferte de aprovizionare pentru potenţialele vaccinuri destinate Covid-19 de la Pfizer, Sanofi şi Johnson&Johnson.

Cu toate acestea, Statele Unite au deja o lege care exclude cererile de compensaţii în cazul  produselor care ajută la controlul crizelor de sănătate publică, sub forma unei Legi din 2005 privind pregătirea pentru situaţii de urgenţă.

AstraZeneca, al doilea cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie, s-a angajat să furnizeze un număr de peste 2 miliarde de doze de vaccin, fără profit, în cadrul unor acorduri cu Statele Unite, Marea Britanie şi ţările europene, printre alte naţiuni şi organizaţii, scrie News.ro. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO