ASUS actualizează infrastructura hardware a laboratorului de informatică a liceului câștigător ASUS Challenge 2022

Traiul fără tehnologia pe care o utilizăm zi de zi nu ar fi unul confortabil, iar ASUS și-a propus să încurajeze competitivitatea și performanțele școlare în domeniul informaticii pentru simplul motiv că este un domeniu extrem de important care ne influențează în mod clar viitorul și ne ajută, totodată, să fim mai eficienți și practici. ASUS Challenge 2022 este una dintre multiplele inițiativele din sfera educațională ale companiei ASUS, un concurs care s-a adresat liceelor din București și care s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Ion Dobreanu - mar, 28 iun. 2022, 13:00
ASUS actualizează infrastructura hardware a laboratorului de informatică a liceului câștigător ASUS Challenge 2022

ASUS Challenge 2022 este un proiect pionier care își propune să ajute elevii participanți să-și consolideze cunoștințele existente de programare, să-și formeze deprinderi noi care să îi ajute în viitor să se adapteze la necesitățile unei societăți în continuă evoluție și să-și dezvolte spiritul de competiție împreună cu abilitatea absolut necesară de lucru în echipă, dobândind, în acest fel, o atitudine sănătoase când vine vorba de abordarea problemelor de orice fel, o abilitate foarte importantă pentru orice profesie.

Informatica este un domeniu care se identifică în mod cert cu inovația, acesta fiind și motivul pentru care s-a luat decizia ca etapele concursului ASUS Challenge 2022 să se desfășoare online, pe Kahoot! și Zoom, în total participând 45 de licee, fiecare echipă înscrisă fiind reprezentată de o echipă de până la 5 liceeni din clasele IX-XII sub conducerea profesorului îndrumător.

Marea Finală a avut loc pe data de 4 mai sub formă de eveniment cu participare fizică în cadrul Grand Hotel Bucharest și a fost una deosebit de strânsă. Cele 20 de echipe finaliste au utilizat sisteme ASUS ExpertCenter E5 pentru a răspunde contra timp la cele 35 de întrebări de pe Kahoot!, echipa Colegiului Național Matei Basarab având mai puțin de 25 de puncte avans față de cea de-a doua clasată, un total de 31045 puncte, fiind desemnată câștigătoarea acestei competiții.

Un laborator de informatică dotat de ASUS cu sisteme de ultimă generație

Premiul cel mare al concursului câștigat de echipa Colegiului Naționat Matei Basarab este compus din 30 de desktop-uri performante de tip all-in-one ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) plus un laptop convertibil la 360 de grade ExpertBook B3 Flip (B3402FEA).

Această tehnică de calcul de ultimă generație a fost folosită pentru a moderniza infrastructura hardware a laboratorului de informatică din cadrul Colegiului Național Matei Basarab, oferindu-le elevilor, în acest fel, ocazia să își dezvolte abilitățile informatice pe echipamente moderne, fără limitări tehnologice.

ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 este un sistem care a câștigat premiul Red Dot Product Design Award 2021, un calculator potrivit pentru activități educaționale datorită, printre altele, multiplelor opțiunilor de conectare de mare viteză, implementării tehnologiei de anulare a zgomotului de fond asistată de AI și prezenței opțiunilor de stocare cu posibilitate de upgrade.

ASUS ExpertBook B3 Flip este un laptop 2-in-1, convertibil, gândit pentru sistemul hibrid de învățământ, al cărui ecran se poate deschide complet până la un unghi la 360 de grade pentru a oferi o flexibilitate completă a afișajului, devenind, astfel, un companion extrem de flexibil pentru profesori și elevi.

Laptopul dispune de o a doua cameră web integrată deasupra zonei tastaturii care permite comunicarea confortabilă atunci când dispozitivul este utilizat în modul tabletă. Și acest sistem asigură o calitate excepțională a sesiunilor online datorită prezenței tehnologiei audio de anulare a zgomotului de fond cu AI și opțiunilor rapide de conectivitate WiFi 6 și 4G LTE. De asemenea, panoul tactil cu suport pentru desenare cu stylus, tastatura, touchpad-ul și suportul pentru palme sunt protejate împotriva bacteriilor de tehnologia ASUS Antibacterial Guard, contribuind, astfel, la crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru elevi.

Te-ar mai putea interesa și
Cod roşu şi Cod portocaliu în România. Care sunt zonele în care vor fi fenomene meteo severe
Cod roşu şi Cod portocaliu în România. Care sunt zonele în care vor fi fenomene meteo severe
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod roşu de averse torenţiale pentru judeţele Olt şi Vâlcea. Meteorologii au emis o nouă avertizare Cod......
Activele nete ale fondurilor de investiţii au scăzut cu 5,5% în iunie, la 17,25 miliarde lei
Activele nete ale fondurilor de investiţii au scăzut cu 5,5% în iunie, la 17,25 miliarde lei
Activele nete ale fondurilor deschise de investiţii locale s-au situat la o valoare de aproximativ 17,25 miliarde lei în ...
NFT-urile, între investiţiile „la modă” şi pericolul din mediul online – analiză Eset
NFT-urile, între investiţiile „la modă” şi pericolul din mediul online – analiză Eset
Tendinţele în materie de tehnologie au migrat, încetul cu încetul, şi către zona de obţinere de beneficii financiare ...
Datoria guvernamentală a crescut până la 50% din PIB, în luna mai
Datoria guvernamentală a crescut până la 50% din PIB, în luna mai
Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a crescut, în mai 2022, la 614,338 miliarde de lei, de la 602,871 ...