ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400): performanțe pe toate planurile

Noul model de a lucra de la distanță necesită, bineînțeles, și o reajustare tehnologică semnificativă, atenția fiind acum îndreptată către nevoile de mobilitate și performanță care trebuie să fie oferite neapărat într-un pachet compact. ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) este un laptop surprinzător de performant pentru un șasiu de doar 14 inch diagonală și 15.9 mm grosime care nu face concesii când vine vorba de accelerarea eficientă a fluxurilor de productivitate.
Ion Dobreanu - joi, 24 feb. 2022, 14:14
ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400): performanțe pe toate planurile

Tranziția din ultima perioadă la sistemul de muncă hibrid sau la un program de lucru de acasă a influențat pozitiv evoluția tehnologiilor care fac posibilă creșterea productivității în timpul lucrului de la distanță. Din acest considerent, toate portabilele ASUS din seria Zenbook sunt însoțite de cele mai noi tehnologii proiectate pentru a sprijini biroul mobil, de funcții și inovații care nu îți pun piedici și te ajută să fii productiv, fără efort de acomodare din partea ta.

ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) este un model ușor și foarte subțire care beneficiază de inovații special proiectate pentru a satisface exigențele tinerilor profesioniști care nu doresc să fie limitați în ceea ce privește locul de unde aleg să lucreze.

Un ecran OLED de care te vei îndrăgosti

Pentru creatorii de conținut și iubitorii de filme, ecranul este componenta cea mai valoroasă, iar în cazul laptopului ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) este vorba despre un senzațional ecran cu tehnologie OLED care poate afișa cele mai fine detalii cu ajutorul a peste 9 milioane de pixeli, oferind, astfel, o rezoluție superioară 4K, adică 3840 x 2400 pixeli, datorită spațiului de lucru vertical care a fost crescut prin folosirea unui panou cu aspect 16:10.

Ecranul 4K OLED este unul ce poate fi controlat tactil, în mod intuitiv, și este capabil să afișeze imagini și clipuri de un realism care te ia prin surprindere datorită prezenței tehnologiei HDR și specificațiilor tehnice ale panoului, din care amintim luminozitatea maximă de 550 niți. Culorile ultra-vii sunt ajutate de marginile NanoEdge foarte subțiri și te fac să uiți cu desăvârșire că stai în fața unui ecran. Senzația de ultra-realism este accentuată și de calibrarea PANTONE care îi asigură pe utilizatorii profesioniști de acuratețea ireproșabilă a culorilor celor peste un miliard de nuanțe ale spectrului cinematografic DCI-P3, în orice condiții de luminozitate ambientală.

Fără utilizarea tehnologiei OLED (Organic Light Emitting Diode), caracterizată prin negru pur și contrast ridicat, această performanță nu ar fi fost posibilă. Tehnologia ASUS OLED a fost optimizată nu doar pentru a afișa imagini spectaculoase, ci și pentru a emite cât mai puțină lumină albastră dăunătoare, protejând sănătatea și calitatea somnului, beneficii validate independent prin certificarea TUV Rheinland.

ScreenPad: un ecran secundar de care nu te poți lipsi

Profesioniștii doresc să folosească inovații și tehnologii care sporesc productivitatea, de aceea ASUS a încorporat ScreenPad în touchpad-ul laptopului ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400). ScreenPad este un afișaj secundar IPS tactil, de dimensiuni mai mici, măsurând 5.65 inch pe diagonală și având rezoluția de 2160 x 1080 pixeli. Prin simpla apăsare a pictogramei de comutare se poate selecta modul de lucru touchpad, cel care permite controlul cursorului sau modul de lucru ScreenPad, care funcționează prin extinderea spațiului de lucru oferit de afișajul principal.

Inovația hardware care a făcut posibil ScreenPad este completată de multiple funcții software grupate în aplicațiile MyASUS și ScreenXpert care permit mutarea aplicațiilor active între cele două afișaje, lansarea rapidă a programelor des utilizate, crearea și administrarea de grupuri de sarcini, executarea de apeluri folosind un telefon împerecheat anterior cu laptopul, luarea de notițe în mod natural sau realizarea de calcule rapide în modul de lucru bloc numeric.

Productivitatea fără limitări nu este posibilă într-un ultraportabil modern fără componente eficiente, dar foarte capabile, motiv pentru care ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) folosește procesoare Intel din generația 11, până la 16 GB RAM la viteza de 4266 MHz, SSD-uri NVMe, interfețe rapide de conectare a perifericelor Thunderbolt 4 și, opțional, un cip grafic dedicat NVIDIA GeForce MX450 capabil să accelereze fluxurile de lucru 3D în aplicațiile uzuale de productivitate și în editoarele foto și video folosite de creatorii de conținut.

Seria Zenbook 14X OLED este disponibilă în mai mult modele în eShop ASUS România, cu configurații alese pentru toate nevoile: modelul ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) cu procesoare Intel din generația 11, unități de stocare rapide PCIe 4.0 și bloc numeric NumberPad 2.0, modelul ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400), dotat cu procesoare Intel din generația 11 și ScreenPad, un ecran secundar integrat în suprafața touchpadului. Acestora li se va alătura în cel mai scurt timp și ASUS Zenbook 14X OLED (UM5401), un model cu procesoare AMD până la Ryzen 9 5900HX și chip grafic integrat AMD Radeon.

Orice model Zenbook 14X OLED alegi, în momentul achiziției primești și trei luni de acces gratuit în Adobe Creative Cloud, cea mai celebră suită software pentru creatorii de conținut, un companion perfect pentru un laptop conceput din start pentru a satisface exigențele din mediile profesionale.

Opțional, dacă dorești să participi în campania Părerea ta contează poți publica o recenzie de minim 200 de caractere pe una din platformele participante pentru a primi un an de garanție suplimentară pentru noul tău laptop ASUS Zenbook.

Te-ar mai putea interesa și
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de lei, faţă de 28,99 miliarde de lei sau 1,67% din......
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are ...
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O 'forţă de reacţie rapidă' a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată ...
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că mecanismul privitor la implementarea salariului minim european va începe ...