ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401): o experiență senzorială spectaculoasă

Seria de ultra-portabile ASUS Zenbook reușește să evolueze cu fiecare nouă generație, introducând modele actualizate care reușesc să fie mai rapide, mai ușoare, oferă o autonomie sporită și adaugă funcții inovatoare care ușurează experiența de utilizare și cresc productivitatea. ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) este un laptop care păstrează ADN-ul filosofiei Zen definit de generațiile precedente și face acest lucru într-un corp subțire care măsoară 15.9 mm grosime și care cântărește doar 1.4 kg. Cumpărătorii vor beneficia de inovatorul NumberPad 2.0, de panoul senzațional cu tehnologie OLED, și de nivelul maxim de performanță disponibil în orice scenariu de utilizare datorită implementării tehnologiei ASUS Intelligent Performance.
Ion Dobreanu - vin, 25 mart. 2022, 11:41
ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401): o experiență senzorială spectaculoasă

Se întâmplă de multe ori ca cerințele utilizatorilor ce își doresc cele mai noi și performante tehnologii într-un laptop să conveargă în același punct, indiferent că este vorba de creatorii de conținut, de utilizatorii profesioniști interesați de productivitate sau de cei care își doresc în primul rând o experiență multimedia memorabilă.

ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) este un laptop care redefinește ideea de mobilitate fără compromisuri, reușind să fie un însoțitor de nădejde pentru cei care călătoresc des sau și-au mutat biroul acasă, un instrument în care pot avea încredere că îi poate ajuta să finalizeze la timp orice flux de productivitate și un dispozitiv care îi poate relaxa la finalul unei zile pline.

Productivitate în condiții și mobilitate absolută

Aspectul acronic Zen a fost stilat suplimentar în cazul laptopului ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) cu linii noi, subtile, de o performanță de neimaginat până de curând, datorită componentelor performante: procesoarele Intel din generația a 11-a, până la Core i7 cu grafică integrată Iris Xe, memoria rapidă și eficientă LPDDR4X care funcționează la 4266 MHz și un SSD NMVe conectat pe noua interfață PCIe Gen 4.0, un model capabil să atingă o viteză remarcabilă de 6500 MB/s, totul în condiții de silențiozitate maximă ca să te poți concentra pe ce ai de făcut.

Aceste performanțe sunt accesibile în orice moment, fără încetiniri deranjante, datorită utilizării tehnologiei ASUS Intelligent Performance și a soluției de răcire IceCool Plus care vine cu trei moduri de funcționare ce pot fi accesate din aplicația MyASUS, moduri care cresc performanțele procesorului cu până la 70% în anumite situații. ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) este gata de lucru în câteva secunde datorită implementării unui senzor biometric de autentificare cu amprentă. Balamaua ErgoLift a ecranului permite deschiderea acestuia până la un unghi de 180 de grade, permițând partajarea facilă a conținutul ecranului cu prietenii sau colegii tăi.

Cu toate că dimensiunile reduse nu au permis folosirea unei tastaturi de dimensiune completă, ASUS a rezolvat această problemă printr-o soluție foarte ingenioasă: NumberPad 2.0, un bloc numeric inclus în suprafața touchpad-ului care capătă, astfel, funcționalitate duală.

Creșterea productivității nu ar fi posibilă fără includerea unui set amplu de porturi pentru conectarea diverselor periferice, iar la ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) această listă conține doi conectori Thunderbolt 4 cu mufă USB Tip-C, jack de 3.5mm, un conector USB Tip-A și un cititor de carduri micro-SD. Conectarea wireless este asigurată de o conexiune foarte rapidă WiFi 6 care elimină, practic, timpii de încărcarea a aplicațiilor și a site-urilor vizitate.

ASUS OLED: un ecran de poveste

Experiența de folosire a laptopului ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) se datorează în mare parte incredibilului ecran cu tehnologie OLED. Acesta poate fi controlat tactil, foarte intuitiv, și folosește un panou cu raport de aspect 16:10 care are ca avantaj principal creșterea productivității în acele aplicațiile care folosesc în mod eficient spațiul vertical suplimentar.

Tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode) este definită de controlul individual al fiecărui pixel al panoului, avantajul imediat sesizabil fiind contrastul aproape infinit de 1.000.000:1, precum și gama dinamică HDR care afișează imagini de un realism nemaiîntâlnit datorită culorilor ultra-vii, ecranul laptopului Zenbook 14X OLED (UX5401) fiind capabil să redea 100% din volumul de culoare DCI-P3, standardul folosit în prezent la Hollywood.

Posibilitatea de a reda culori ultra-realiste nu este însă de ajuns pentru a putea folosi acest ecran în medii de lucru profesionale fără o calibrare riguroasă prealabilă. Acesta este motivul pentru care toate modelele ASUS Zenbook 14X OLED sunt validate PANTONE din fabrică și certificate VESA DisplayHDR True Black 500. Nu contează dacă vei folosi acest laptop pentru aplicații de productivitate sau pentru simpla afișare de conținut multimedia, ecranul OLED va oferi tot timpul o experiență vizuală senzațională.

Seria Zenbook 14X OLED include mai multe modele diferite, în eShop ASUS România, având configurații alese pentru a aborda orice situație: ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) – dotat cu procesoare Intel din generația 11, SSD-uri rapide conectate direct la o interfață PCIe Gen 4 și ScreenPad, ecranul secundar integrat în suprafața touchpad-ului, controlat intuitiv de aplicația ScreenXpert; ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) – configurat cu procesoare Intel din generația 11, până la Core i7, unități de stocare NVMe PCIe Gen4, bloc numeric NumberPad inclus în touchpad și ASUS Zenbook 14X OLED (UM5401) – care are la bază procesoare AMD până la Ryzen 9 5900HX cu grafică integrată Radeon.

Indiferent ce model alegi, la achiziția unui laptop ASUS Zenbook 14X OLED primești cadou acces gratuit timp de trei luni suita Adobe Creative Cloud, cea mai populară colecție de programe pentru design grafic, plus 100 GB suficient spațiu de stocare în cloud pentru salvarea proiectelor curente.

O ultimă mențiune: prin participarea în campania Părerea ta contează, în urma publicării unei recenzii scurte de utilizare a produsului pe oricare dintre platformele care participă la această promoție, vei primi cadou un an de extra garanție pentru noul tău laptop ASUS Zenbook 14X OLED.

Te-ar mai putea interesa și
Lanțul de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și vizează locul doi în topul restaurantelor de tip quick service de pe piața locală
Lanțul de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și vizează locul doi ...
Lanțul românesc de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și mizează pe o serie de îmbunătățiri operaționale și de repoziționare de......
ARF: Toate companiile de transport feroviar de călători sunt începând de astăzi integrați și activi în sistemul Ghișeul Unic
ARF: Toate companiile de transport feroviar de călători sunt începând de astăzi integrați și activi în sistemul Ghișeul ...
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi ...
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România, compania specializată în acordarea finanțării pentru autovehiculele rulate și parte a grupului internațional ...
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Naţională a Poloniei (NBP) a încheiat anul 2023 cu pierderi de 20,8 miliarde de zloţi (5,2 miliarde de dolari), ...