(P) ASUS ZenBook Flip 13 OLED – imagini realiste şi ecrane care îţi protejează ochii într-un laptop rabatabil la 360 de grade

Laptopurile din seria ZenBook evidențiază perfect filosofia ASUS de autoperfecționare prin căutare continuă a inovației, iar modelele lansate anul acesta fac pași importanți în această direcție. Pentru prima dată în acest segment, laptopurile ZenBook sunt dotate standard cu ecrane OLED capabile să afișeze imagini de un realism absolut în timp ce protejează ochii prin emisii foarte reduse de lumină albastră.
Ion Dobreanu - lun, 12 iul. 2021, 09:54
(P) ASUS ZenBook Flip 13 OLED - imagini realiste şi ecrane care îţi protejează ochii într-un laptop rabatabil la 360 de grade

ASUS ZenBook Flip 13 OLED este unul din aceste modele, un laptop premium cu balama la 360 de grade care permite convertirea acestuia în modul de utilizare de care are nevoie utilizatorul la momentul respectiv. Primul lucru pe care îl vei observa însă când îl scoți din cutie este ecranul cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display). Acesta impresionează prin contrastul aproape infinit, de 1.000.000:1, negrul profund și realismul absolut al culorilor.

De data aceasta, însă, ceea ce nu se vede contează cel mai mult și anume faptul că ecranele ASUS OLED reduc emisiile de lumină albastră cu 70% față de ecranele LCD obișnuite folosind un filtru care nu compromite acuratețea culorilor. Aceast lucru are ca efect îmbunătățirea somnului și a ritmului circadian și nu afectează secreția naturală de melatonină, în special la copii. Toate ecranele ASUS OLED sunt certificate SGS și TUV Rheinland pentru emisii reduse de lumină albastră.

Ecrane OLED – un alt mod de a experimenta realitatea

Spre deosebire de un ecran LCD tradițional care este iluminat de câteva zeci de LED-uri, în cazul ecranelor OLED (Organic Light Emitting Diode Display) fiecare pixel este aprins în mod automat atunci când este străbătut de curent electric. Acesta este și motivul pentru care tehnologia OLED consumă mai puțină energie, un lucru esențial pentru un laptop. În plus, aceste ecrane oferă unghiuri de vizualizare foarte largi, fără a afecta calitatea imaginii, iar schimbările culorilor unui pixel se fac foarte rapid, în 0.2 milisecunde, adică sunt ideale pentru imagini clare în mișcare, precum filme, transmisiuni sportive și bineînțeles jocuri 3D.

ZenBook Flip 13 OLED

Un ecran care afișează culori vii nu este însă suficient pentru a permite utilizarea în mediile profesionale de prelucrare grafică dacă nu ar fi calibrat pentru acuratețea culorilor. Toate modelele ZenBook OLED sunt validate PANTONE din fabrică și în plus acoperă complet spectrul de culoare DCI-P3, standardul utilizat în prezent în industria de film. Această diferență este evidentă la comparația directă cu un ecran standard care acoperă 65% din volumul de culoare sRGB în condițiile în care ASUS OLED este capabil să acopere 133% din același spectru de culoare.

Nu doar atât, dar ecranele ASUS OLED respectă cel mai strict standard VESA DisplayHDR True Black 500, care garantează simultan un nivel de negru profund și o luminozitate maximă de 500 niți, suficient pentru a putea utiliza confortabil acest ecran în lumină puternică. Rezultatul pe care îl vei vedea imediat este un contrast ireal de 1.000.000:1 ce oferă o imagine clară și o experiență vizuală foarte realistă.

Beneficiile ecranelor OLED nu se opresc aici și trebuie să ținem cont și de faptul că luminozitatea percepută este mai mare cu 33% față de un ecran LCD cu același nivel de luminozitate, iar acuratețea vizuală a ecranelor ASUS OLED se menține pe tot intervalul de luminozitate al laptopului, un alt avantaj față de un ecran LCD.

ZenBook Flip 13 OLED – un convertibil premium cu multiple opțiuni de utilizare

ASUS ZenBook Flip 13 OLED este una din cele mai bune implementări a noilor ecrane ASUS OLED. Într-o carcasă de doar 13.9 mm grosime ce cântărește 1.3 kg au fost utilizate componente de top și finisaje premium care reflectă perfect fiolosofia Zen ce stă la baza fiecărui produs ZenBook.

Prin utilizarea marginilor de 3.9 mm grosime tip NanoEdge a fost posibilă reducerea simțitoare a dimensiunilor carcasei, fără a compromite însă experiența de tastare, deoarece designerii au reușit să folosească o tastatură extinsă, iluminată, cu taste ce răspund precis la comenzile utilizatorului datorită cursei generoase de 1.2 mm.
Piesa de rezistență a lui ZenBook Flip 13 UX363 OLED o reprezintă balamana ErgoLift, testată pentru 20.000 de cicluri de deschidere, care permite deschiderea ecranului până la 360 de grade, transformând laptopul într-o tabletă. În acest mod poți beneficia de ecranul tactic capabil să recunoască 4096 de niveluri diferite de presiune, adică este extrem de precis când este controlat cu degetul sau cu stylusul ASUS Pen, inclus în pachet.

De obicei laptop-urile foarte subțiri fac compromisuri la capitolul conectivitate, însă nu este cazul și pentru ZenBook Flip 13 UX363 OLED care, pe lângă două porturi rapide Thunderbolt 4 USB Tip-C care sunt utilizate și pentru încărcarea bateriei și pentru conectarea monitoarelor externe, are disponibile un port HDMI și unul USB Tip-A. Încărcarea bateriei se face foarte rapid, 60% în 45 de minute, utilizând un încărcător compact cu mufă USB-C.

ZenBook cu OLED – UX371, UX363, UX325

Acestea sunt doar câteva din inovațiile de pe ZenBook Flip 13 OLED, pe restul te invităm să le descoperi.

Un laptop premium nu este complet fără componente de ultimă generație, iar ASUS ZenBook Flip 13 UX363 OLED are la bază generația 11 de procesoare Intel Core i7, acompaniate de grafica integrată Iris Xe. Utilizatorii pot alege configurații cu până la 16 GB RAM și 1 TB de stocare internă SSD.

Laptopurile ASUS OLED sunt disponibile pe eShop oficial ASUS.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: România nu recunoaște anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson
Iohannis: România nu recunoaște anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson
Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că membrii Consiliului European au adoptat, vineri, o declaraţie comună prin care anexarea "ilegală" de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk,......
Autonom intră pe piața asigurărilor din România alături de compania grecească Hellas Direct
Autonom intră pe piața asigurărilor din România alături de compania grecească Hellas Direct
Autonom Protect, divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, a încheiat un parteneriat de distribuție ...
Pepco ajunge la o rețea de 400 de magazine în România. Cel mai recent deschis a fost inaugurat în București
Pepco ajunge la o rețea de 400 de magazine în România. Cel mai recent deschis a fost inaugurat în București
Retailerul polonez Pepco a deschis astăzi, 30 septembrie, magazinul cu numărul 400, la București, a anunțat compania.
Virgil Popescu: „Am ajuns la un acord privind noi măsuri în energie”. S-a decis supraimpozitarea companiilor din energie și reducerea obligatorie a consumului în orele de vârf, cu 5%
Virgil Popescu: „Am ajuns la un acord privind noi măsuri în energie”. S-a decis supraimpozitarea companiilor din energie ...
Miniştrii energiei din ţările europene au ajuns, vineri, la un acord politic privind o serie de noi măsuri care vor fi ...