1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Atac cibernetic la emitentul de tichete valorice Edenred UPDATE

Edenred,  lider mondial în soluții de plăți pentru angajaţi, a suferit un atac cu malware, la finalul săptămânii trecute. Atacul afectează și Edenred Romania, care anunță faptul că a implementat imediat contramăsuri pentru a limita afectarea sistemelor, anunţă Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.  

25 noi, 2019 | ECONOMICA.net

"În acest moment se întâmpină greutăți în folosirea aplicațiilor pentru utilizatori. După o infecție malware, Edenred a implementat imediat contramăsuri pentru a limita afectarea sistemelor. Acum depunem eforturi pentru a remedia situația cât mai rapid. Te rugăm să consulți website-ul www.edenred.ro/ro pentru informații în timp real. Dacă ești beneficiar și ai întrebări legate de aplicația mobilă, activare/sold/PIN card Ticket Restaurant, te rugăm să trimiți solicitările tale la adresa [email protected]", spun oficialii Edenred Romania.

Edenred conectează prin platformele sale 50 de milioane de angajați și 2 milioane de comercianți parteneri prin intermediul a 830.000 de clienți corporativi in 46 de țări. Datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat 2,5 miliarde de tranzacții de plată cu scopuri specifice în 2018, efectuate în principal prin aplicații mobile, platforme online și carduri și reprezentând volum de afaceri de aproape 30 de miliarde de euro.

Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris și este inclusă în următorii indicatori: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe și MSCI Europe.

UPDATE 28 noiembrie Edenred Romania si-a reluat integral operaţiunile după atacul malware


În urma atacului malware care a afectat sistemele IT ale grupului Edenred în 21 noiembrie 2019, grupul a lucrat în ultimele zile la remedierea situației și a repornit gradual sistemele afectate, reluându-și operațiunile și serviciile in regim normal.

Atacul malware avansat a fost identificat rapid și nu a avut nici o capacitate de propagare, spun oficialii Edenred.

Pe baza unei analize amănunțite, susținute de experți tehnici și investigatori externi, în prezent nu există nici o dovadă care să sugereze că date personale de orice fel ar fi fost furate sau accesate, sau că ar fi avut loc vreo contaminare sau propagare către clienții Edenred, explică oficialii grupului. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO