1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

Atac la Dacia? Volkswagen scoate o maşină de 5.000 de euro

După ce Nissan a anunţat că va ataca pieţele emergente cu o maşină de 3.000 de euro, comercializată sub marca Datsun, nemţii de la Volkswagen au anunţat că pregătesc o maşină low-cost cu un preţ între 5.000 şi 10.000 de euro. Maşinile nu vor fi comercializate sub brandul Volkswagen.

10 oct, 2012 | ECONOMICA.net

Într-un interviu pentru Handelsblatt, Bernd Osterloh, şeful organizaţiei car reprezintă angajaţii Volkswagen, a spus că Volkswagen pregăteşte un model low-cost cu care să atace pieţele emergente. Maşina va avea preţuri ce pornesc de la 5.000 de euro şi va fi comercializată  începând cu anul 2014.

"Avem nevoie de o maşină ieftină. Trebuie să atacăm puternic pieţele emergente. Avem nevoie de o maşină ieftină, de 5.000 de euro, pentru Asia (India, China şi Asia de Sud-Est), Africa şi alte regiuni. Aceste ţări reprezintă o piaţă bună pentru un automobil low-cost. Nu trebuie să reinventăm roata. Vom dezvolta acest model pe baza celorlalte maşini din portofoliul", a spus oficialul Volkswagen.

Nu se ştie încă dacă VW low-cost va beneficia de platforma MQB care se poate implementa atât pe maşini de dimensiuni mici cât şi pe compacte şi sedanuri.

Volkswagenul low-cost nu va fi o maşină mică. În luna martie, Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare şi membru în Consiliul de Administraţie al grupului Volkswagen spunea pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport: "În India, Polo şi Vento se vând la doar 7.000 euro. Pentru China, avem în plan un automobil cu un preţ mai mic de 7.000 euro de dimensiunile lui Seat Toledo. Pe pieţele emergente, pentru a caştiga cotă de piaţă, maşina trebuie să fie spaţioasă şi ieftină decât pe pieţele dezvoltate. Nu putem paria pe o maşină de mici dimensiuni. Acest segment al maşinilor ieftine, cu preţuri între 5.000 şi 7.000 euro reprezintă o provocare pentru noi."

Nemţii nu au dat niciun indiciu asupra faptului dacă VW-ul low-cost va fi comercializat şi în Europa şi America de Sud (modelele Dacia sunt comercializate aici sub marca Renault) , acolo unde Dacia deţine supremaţia pe segmentul low-cost.

Modelele Dacia sunt comercializate şi în Asia, Africa, Rusia şi America de Sud sub alte branduri. În India, producătorul autohton Mahindra comercializează modelul Verito, o versiune a Loganului. Indienii au cumpărat licenţa de producere a modelului Logan de la Renault, iar francezii au rămas doar furnizori ai motoarelor. SUV-ul Duster, comercializat în India sub marca Renault are mare succes şi înregistrează vânzări peste aşteptări.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO